ŽENY: Ze Skutče vezeme 4 body

10.12.2012 07:53

Na 4.ligový turnaj vyrazilo družstvo žen do Skutče, kde ženy odehrály i svůj první letošní turnaj. Tentokrát je na palubovce tamější haly čekalo domácí družstvo Skutče a také vedoucí tým tabulky FBC Dobré.

 

FbC Skuteč - Jaroměř        3:5
Do prvního utkání jsme nastoupily s jasnými pokyny hlavně držet obrannou formaci, nenapadat a čřekat, co soupeř vytvoří. Tyto pokyny jsme si vzaly k srdci a snažily se tak činit. Už v první minutě jsme se dostali do vedení po střele beka, která doskákala až za záda domácí golmanky. Ukázalo se, jak důležité je clonit před golmanem, což se nám v předchozích zápasech moc nedařilo. Neustále byly nějaké ty nedostatky v naší obraně. Jednu z našich chyb domácí využili a v polovině první třetiny vyrovnali na 1:1. Druhá třetina se odehrávala ve stejjném stylu, tempu i golovém přídělu - nám se podařilo vstřelit vedoucí branku, ale domácí dokázali opět srovnat. Na konci druhé třetiny ještě učinkovala Máca, která vychytala trestné střílení - stav po druhé třetine 2:2. Polovina třetí třetiny měla podobný obraz jako předchozí dvě, jen náš třetí gol byl skoro jako přes kopírák jako druhý, kdy jsme přečíslili domácí obranu a slavili tak vedení. Skuteč se zmohla pouze už na jednu odpověd - na 3:3 a poté už jsme se radovali my. Nutno říct, že naše neproměnění několika šancí drželo hráčky Skutče neustále na dostřel. Bylo vidět, že i když holky ze Skutče hrají první sezonu, jejich výkon se zápas od zápasu zlepšuje a musíme si na ně dávat pozor a nepodcenit je.

 

FBC Dobré - Jaroměř        3:3
Už před utkáním jsme věděli, že tento zápas nebude lehký. Na druhou stranu jsme věřili, že můžeme vyhrát a že pro to uděláme vše. Hlavním úkolem bylo hrát svoji hru a nepřizpůsobovat se hře soupeře. Vstup do utkání se nám vydařil. Už ve třetí minutě jsme vedli po krásné střele do protipohybu golmanky, navíc střela pěkně zaplula do horního rohu. O 7  minut později jsme zvyšovali na 2:0 po důrazu v malém brankovišti. Soupeřky jsme nepoustěli do moc akcí a když už, tak v bráně jim stála v cestě Máca. Na začátku šesté minuty druhé třetiny jsme zvýšily na 3:0. Bohužel necelou minutu na to jsme inkasovali kontaktní branku, která protihráčky značně nabudila a nás rozhodila - 2  minuty na to, jsme inkasovali znovu - 2:3. Opět bylo vidět, že jsme se přizpůsobili hře soupeře a začali sjme se s ním honit nahoru, dolu - to nebylo dobré. Každopádně po chvíli sjme se uklidnili a šnace byly na obou stranách - na obou stranách bezvýsledné. Chvílemi se nám dařilo dostávat holky z Dobrého pod tlak, bohužel se nám však nepodařilo vstřelit další branku a poodskočit na rozdíl dvou golů a uklidnit se tak. V polovině třetí třetiny bylo vyrovnáno střelou do protipohybu golmanky. Na výsledku utkání nic nezměnil ani tlak na konci utkání, kdy jsme hráli přesilovou hru. Po závěrečné siréně tak svítil na tabuli výsledek 3:3. Zápas jsme mohli vyhrát, rozhodně jsme na to měli,a le bohužel se tak nepodařilo. 

 

Na turnaji jsme sehráli dva pěkné zápasy (až na některé okamžiky). To je pro nás velká výzva do dalších utkání, abychom si udrželi stále stejnou hru - třeba i lepší. I když jsme nakonec Dobré neporazili, i tak jsme prvním týmem, který je v letošní sezoně okradl o body (nic to však nemění na jejich psotavení v čele tabulky). My se držíme stále na třetím místě, hned za týmem Hradce. 

 

Další turnaj hrajeme 13.1. v JAROMĚŘI, kde změříme síly s oběma celky Hradce Králové.