ŽENY: Vyhlížíme baráž o 1.ligu

09.03.2014 17:39

Florbalová 2.liga se pomalu blíží ke svému konci. Ale i tak ještě zbývalo před tímto víkendem odehrát každému týmu 6 zápasů. Na 2 z nich se naše ženy vydaly do Vysokého Mýta, kde je čekali dva silní soupeři, domácí Vysoké Mýto, se kterým se v posledním utkání naše holky trápily a tým z 2.příčky tabulky - FBC Dobré, se kterým naposledy odehrála děvčata velmi vyhrocený zápas. Holky chtěly potvrdit svou dosavadní neporazitelnost a připsat si tak další dva zářezy do tabulky...

 

Jaroměř - Vysoké Mýto    5:3
Poslední vzájemné utkání soupeřky naše holky dost potrápily a jaroměřské ženy vybojovaly vítězství až v samotném závěru. Přesně takhle nechtěly ženy tento zápas odehrát. Byla potřeba plná koncentrace a bojovný výkon. Hned na začátku naše děvčata poznala, že ani tentokrát to nebude jednoduchý zápas a hlavně, že to bude bolet! Vysoké Mýto zvolilo tvrdou hru, osobní přístup k našim playerkám a minimum volného místa pro ně. Z pohledu skore se jim to dařilo udržet dlouho, i když Jaroměř prokazovala svou útočnou sílu - první branka utkání padla "až" na konci 14. minuty první části - 1:0 pro Jaroměř. Tento stav však netrval dlouho (pouze 15 sekund), kdy soupeřky vyrovnaly na 1:1 a mohlo se "jít do šaten". 
Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu jako ta první - Jaroměř se dostávala častěji do šancí, ale brankářka Mýta "čapala" chvilkami neskutečným způsobem (klobouček). Nakonec se Jaroměř dokázala prosadit během druhé části dvakrát a soupeřky "pouze" jednou - 3:2. Vcelku vyrovnané utkání. Nakonec ale ani tvrdá hra a osobní obrana nedokázala zastavit rozjetý vlak jaroměřaček a po 45 minutách na tabuli svítilo skore 5:3 ve prospěch našich žen.

Jaroměř - FBC Dobré    6:5
Ve druhém sobotním utkání na naše holky čekal celek z Dobrého, který byl, jako vždy, odhodlán náš tým porazit. 
Nástup se doberským hráčkám povedl - ve 2. minuté se mohly radovat z vedoucí branky - 0:1. Naštěstí tato branka naše hráčky nepoložila, spíše naopak. Holky makaly, bojovaly... Nikdo nenechal nikomu nic zadarmo (na obou stranách). Jaroměřské hráčky začaly kombinovat a hrát svoji hru. A tovedlo k obrácení skore v jejich prospěch - 2:1. Do druhé třetiny se vydařil naopak vstup Jaroměři, když dokázala dvěmi brankami během minuty a půl navýšit svůj náskok na 4:1. Nicméně to neznamenalo nic. Ke konci třetiny dostaly hráčky z Dobrého Jaroměř pod tlak, který vyústil dvěmi brankami během minuty v jaroměřské brance - 4:3. Ještě, že byl konec třetiny, jinak by to mohlo vypadat na tabuli úplně jinak. 
Poslední pokyny během přestávky a hurá do poslední části. Bohužel pro nás, Dobré pokračovalo ve střílení branek a srovnalo na 4:4. V ten okamžik bylo zle. Dobré na koni, Jaroměř musela začínat odznova po slibném náskoku. Naštěstí tak zle nakonec nebylo. Naše holky rychle odpověděly a vzaly si vedení zpět. Chvíli na to byl míček za zády soupeřovy brankářky znovu a naše lavička mohla být klidnější. Ale pak to přišlo. Celkem 4 oslabení ve třetí třetině. Posledních 6 minut jsme až na krátký čas strávily na hřišti pouze ve 4. Byly to nervy! Snaha neinkasovat a nedovolit tak soupeřkám stíhnout na rozdíl jednoho golu a dát jim vidinu vyrovnání. To se nám dařilo po většinu času. Nakonec, při posledním oslabení, už jsme tomu nezabránily. 6 vteřin před koncem svítil na tabuli stav 6:5. A i když je ve flrobale možné cokoli, výhru už jsme neztratily a mohly tak slavit dalších 6 bodů.

Z Vysokého Mýta jsme si nakonec odvezly 6 bodů a další dva skalpy soupeřů. Musím říci, že to byl obtížný turnaj. Obzvláště zápas s Dobrým, které opět ukázalo, že je výborným celkem. 
Před námi jsou ještě dva turnaje, tedy 4 zápasy. Již na příštím turnaji, po jednom vyhraném utkání, můžeme slavit postup do baráže o 1.ligu. O to zajímavější vyhlídky na příští turnaj jsou, když víme, že budeme hrát před domácím publikem v Jaroměři, kde bychom samozřejmě chtěly hned v prvním zápase potvrdit suverenitu letošního ročníku a zajistit si tak kýžený postup. 
Na domácím turnaji, který se koná v neděli 23.3.2013, se nejprve utkáme s Hořicemi a poté se Skutčí. Příjdte nás podpořit a případně s námi i oslavit i zajištění postupu do baráže.