ŽENY: Vydřené vítězství a střelecké představení

03.02.2014 22:03

Další z letošních sezonních turnajů se odehrál v Hořicích, na malém čtverečku, kde jaroměřské hráčky poměřily své síly nejprve s domácími Hořicemi a následně s týmem ze Skutče. S oběmy týmy se naše holky utkaly letos po druhé...
K tomuto turnaji odcestovaly hráčky, z různých důvodů, v zúžené sestavě 10 lidí do pole a 2 golmanek (v druhém utkání 10+1).

 

Jaroměř - Hořice    2:1
První třetina se nesla v duchu nezpracovaných míčků, nepřesných přihrávek, nezapojování beků do hry, nezdaru v zakončování a celkově málo střel... Navíc holkám nesedí zkrácené hřiště v hořické hale, které hrálo do not spíše domácím hráčkám (ještě, aby ne, když zde trénují...), které toho využívaly. Všude blízko, nikde daleko, a tak nebylo moc šnací, jak pláchnout za obranu... Po první třetině 0:0.
Druhé třetina už přinesla přetavení alespoň jedné z jaroměřských akcí v kýžený gol a lehké uklidnění na hokejky a do hlav našich holek. Nicméně během druhé části se opakovaly ty samé nedostatky, jako v té první... Když už jsme se dostaly ke střele, chyběla před golmankou clona, aby měla stíženou práci. I když Jaroměř Hořice přehrávala, nebylo z toho po 30 odehraných minutách nic víc, než vedení o jednu branku - 1:0. 
Nutno říct, že Hořice měly dobře rozebrané hráčky v brankovišti, což nám také znepříjemňovalo hru, ale o tom to je a my si s tím musíme poradit...
Na začátku třetí periody přišla další podařené akce a navýšení rozdílu ve skore o dvě branky. Bohužel v zápětí soupeřky korigovaly a "přestřelka" pokračovala... V poslední pětiminutovce jsme si ještě stihly zavařit a trávily na hřišti horké chvilky - nejprve ve 4 proti 5 a následně ve 3 proti 4. Nicméně vše jsme ustály a nakonec se radovaly z vydřeného vítězství 2:1 a 3 bodů do tabulky.

 

Jaroměř - Skuteč    9:0

V druhém utkání nás čekal tým Skutče, se kterým jsme měly vidinu florbalovějšího utkání. Vzhledem k nedostatku hráček nastoupila do pole druhé golmanka, abychom mohly hrát alespoň na 2 celé lajny...
Už během první třetiny jsme jasně na hřišti dominovaly, ale bohužel dlouho se nám nedařilo k hernímu výkonu přidat potřebnou "maličkost" v podobě balonku za zády soupeřovi brankářky. To se nám nakonec povedlo během posledních dvou minut první části hned dvakrát, i když jednou se značným štěstím.
I přes narůstající vyčerpání jsme se snažily bojovat o každý míč a hrát naši hru, což se nám dařilo. Čtyřmi brankami v druhé patnáctiminutovce jsme rozhodly zápas a už se jednalo jen o to, jakým stylem zápas dohrajeme - kolik branek vstřelíme a kolik jich obdržíme.
V poslední části už bylo u některých hráček znát značné fyzické vyčerpání... Každopádně zápas jsme dohrávaly jako každý jiný, naplno (samozřejmě v rámci možností). Dlouho to vypadalo, že 6:0 bude konečným výsledkem celého zápasu, ale během posledních 30 vteřin jsme dokázaly překonat golmanku ještě třikrát, a tak na konci utkání svítilo na tabuli skore 9:0.

Na tomto turnaji chyběla celá jedna lajna, což umožnilo rychlejší rotaci hráček na hřišti, ale také u některých z nich rychlejší utavení- Obzvláště u těch, které nebyly úplně fit. I když nás nebylo moc, dokázaly jsme se hecnout a s chutí jsme si zahrály. Poděkování patří všem zúčastněným!
Dalších 6 bodů zapsáno do tabulky a v kolonce proher a remíz stále nuly. Doufejme, že to vydrží i nadále...
Příští utkání sehrají holky v sobotu 22.2.2014 v Hradci Králové proti IBK HK "B" a Pardubicím.