ŽENY: Vydařený premiérový prvoligový víkend

22.09.2014 17:19

Týden po výsledkově nevydařeném pohárovém vystoupení vstoupily jaroměřské ženy do celostátní soutěže – 1.ligy žen, kterou si vybojovaly v loňské sezoně v baráži na domácí palubovce.
Svou prvoligovou premiéru si odbyly v domácím prostředí, kdy v sobotu nastoupily proti týmu SK Bivojky Litvínov a v neděli proti Florbalové akademii Mladé Boleslavi – Nymburku.

Nová soutěž, noví soupeři, delší hrací doba. To vše čekalo na naše ženy v úvodních zápasech sezony.

Jaroměř – Litvínov          7:1
Jaroměřské ženy vstoupily do zápasu s vyčkávací taktikou, co soupeř předvede. Již v první třetině bylo znát, že Jaroměř by měla být lepším týmem. A to se ukazovalo i na skore. V 5. minutě šla děvčata do vedení 1:0 a o 4 minuty zvyšovaly holky na 2:0.
I přes velké množství šancí, na obou stranách, to dlouho vypadalo, že v 2. části branka nepadne. Až v 11. minutě se podařilo konečně proměnit jaroměřským hráčkám akci v branku – 3:0. A aby toho nebylo málo, tak ještě přidaly další 2 branky a do 3. třetiny vstupovaly za stavu 5:0.
Na začátku poslední třetiny se dokázal prosadit i hostující tým a vymazat tak čisté konto výborně chytající domácí golmanky – 5:1. Domácí svěřenkyně však nenechaly nic náhodě a připsaly si do konce zápasu ještě další dva přesné zásahy (oba Káťa Martinková, která tím dovršila svůj první prvoligový hattrick). A tak se mohly na konci zápasu radovat z úspěšné premiéry za 7:1 pro Jaroměř.


Jaroměř – FA MB-Nymburk       4:1
V neděli nastoupily domácí hráčky proti týmu Nymburka, doplněného hráčkami z Mladé Boleslavi Po úspěšné premiéře byly holky namotivované a chtěly přidat další body do tabulky.
Vstup do zápasu byl velice podobný tomu sobotnímu. Jaroměř čekala, v jakém světle se soupeřky ukážou. Obranná fáze našim holkám vycházela celkem v pohodě. S útočnou fází to bylo o něco horší. Ne snad, že by si holky nevypracovávaly šance, naopak. Ale konečná přihrávka nebo přímo zakončení pokulhávalo, a když už, tak míček končil u hostující golmanky. I tak se mohly domácí florbalistky radovat z vedení 1:0 v 1. třetině po střele z výběhu, která byla přesně umístěná do růžku.
Na rozdíl dvou branek odskočila Jaroměř ihned na začátku 2. části pěkném pasu za obranu – 2:0.
Další branky si nechaly hráčky až do poslední dvacetiminutovky. Nejprve zvyšovaly domácí na 3:0. Ale po pár minutách se prosadily také hostující hráčky a rozdíl byl opět pouze dvoubrankový – 3:1. Poslední slovo na hřišti měly ale opět jaroměřské hráčky – 4:1. Tímto výsledkem také zápas skončil.

Úvodní prvoligový víkend se tedy vyvedl na výbornou. 2 zápasy, 2 výhry a 6 bodů do tabulky. Lepší začátek sezony si holky nemohly přát. Doufejme, že stejně dobré výkony budou předvádět i s dalšími soupeři, i když to rozhodně nebudou jednoduché zápasy.
Na další dvojici zápasů vyráží ženy za 14 dní, tedy 4. a 5.10., kdy poměří své síly s pražskými Panthers a Slavií VŠ Plzeň.