ŽENY: Vydařený domácí turnaj i s dobýváním...

16.03.2013 07:40

V sobotu 9.března jsme odehrály náš letošní druhý domácí turnaj, na kterém jsme po druhé v sezoně hostily celek hradeckého "béčka" a k nim přibyla Přelouč. Věděly jsme, že pokud chceme pomýšlet na příčky nejvyšší, nesmíme zaváhat a připsat si 6 bodů do tabulky...

 

Jaroměř - IBK HK "B"    4:1

Hradci jsme chtěly vrátit remízu z minulého domácího turnaje a nepřipustit žádné komplikace v průběhu zápasu a připsat si další vítězství. To se nám dařilo hned od začátku - hradecké hráčky jsme držely pod tlakem a k ničemu většímu je nepouštěly. Míček byl pod naší kontrolou a tlak na hradeckou bránu stále sílil. Díky naší průbojnosti jsme si hned ze začátku zápasu vysloužily nájezd, který bohužel nebyl proměněn - skore se tedy neměnilo. To však neměnilo nic na anšem stylu hry. Ve 12.minutě jsme se dostaly do vedení po pěkné souhře - 1:0. Ještě na konci 1.třetiny jsme zvyšily na 2:0 a dostávaly zápas pod kontrolu. Po přestávce po další nepřesnosti hradeckých hráček jsme se dostaly do úniku a po dalším faulu jsme dostaly šanci reparát v podobě druhého nájezdu - tentokrát jsme uspěly - 3:0. Dá se říct, že až na pár mimořádných okamžiků jsme měly zápas plně pod kontrolou. Ve třetí třetině jsme přidaly ještě čtvrtou branku a za stavu 4:0 dokázaly hradecké hráčky vstřeli necelých 5 minut před koncem korigující branku na 4:1... na víc už nestačily a my slavily důležitou výhru.

 

Jaroměř - Přelouč    12:0

Celek z Přelouče měl být o poznání lehčím soupeřem (letos si ještě nepřipsal ani jednu výhru). Věděly jsme z našeho minulého vzájemného utkání, že dříve či později přistoupí k "betonu" a my budeme muset dobývat bránu jako v dávných dobách spousta nájezdných skupin. Bohužel pro nás, v tomto zápase to bylo spíše dříve - přesněji hned po prvním golu - tzn. po 1 minutě zápasu. Bylo jasné, že zápasu jasně dominujeme, nepouštěly jsme soupeřky k míčku, ale hradba, přes níž měl projít míček se zdála dlouhou dobu nepřekonatelná - svědčí o tom skore po první třetině - 2:0. Ani v první polovině druhé části se nezdálo, že bychom věděly, jak překonat překážku v cestě (kromě jednoho zbloudilého výpadu v přesilové hře :o) ), ale... v druhé polovině zápasu se to rozjelo. Vyspěly jsme v taktice a hradba se začala pomalu rozpadat, kousek po kousku - gol po golu. Po 2.části - 7:0. V tomto tempujsme pokračovaly i nadále a zasadily ještě dalších 5 ran do soupeřovy formace. A tak vzniklo celkové vítezství 12:0.

 

Při celkovém ohlédnutí za turnajem je zřejmé, že to byl vydařený den. Důležité body jsou připsány, nedovolily jsme si žádné zaváhání. Ale nebylo to to nejtěžší, co nás má na konci sezony čekat - to nastane "až" 6.dubna v Hradci Králové, kde budeme bojovat s celky FbC Dobré a FbK Hořice o celkové 2.místo v soutěži (bohužel pro nás si na souběžném turnaji s naším domácím zajistilo družstvo hradeckého A týmu preavděpodobný postup do baráže o 1.ligu). I tak budeme bojovat o co nejlepší umístění v sezoně i v dosavadní historii ženského družstva.