ŽENY: Vydařené vystoupení před domácím publikem

03.11.2014 10:47

V dalším zápase se naše děvčata po výměně pořadatelství utkání utkaly s královéhradeckým týmem IBK HK na domácím hřišti. Tyto dva týmy se pravidelně od svých začátků potkávaly v 2. lize žen, než IBK HK postoupil do 1. ligy žen. Vždy se jednalo o zajímavá utkání, a tak nebylo pochyb, že i tento zápas by měl mít zajímavý náboj. Možná i proto, že se týmy spolu potkaly po více než roční odmlce.

 

Jaroměř – IBK HK         7:1

Před zápasem na obou stranách jasně dané pokyny, a tak nezbývalo než jít na úvodní vhazování. Vstup do utkání se nám povedl. Držely jsme převážně míček na polovině hostujícího celku a snažily se kombinovat. Do šancí se dostávala postupně obě družstva (Jaroměř o něco více), avšak žádná z nich nekončila úvodní branou utkání.  Ta padla ve 13. minutě po střele pod horní tyčku – 1:0 pro Jaroměř a velká radost. O několik minut později bylo na hřišti dost hlučno. Po protestech domácích, kdy chtěli nájezd, jaroměřské hráčky zůstaly na rozehrávku v 6, a tak místo výhody, šly do čtyř. Oslabení přestály bez větších potíží a třetiny dokončily v klidu v plném počtu.

Vstup do 2.části se vyvedl svěřenkyním domácího trenéra na výbornou. Nejprve po půl minutě proměněné trestné střílení za hru v brankovišti a 2 minuty na to střela na zadní tyčku, na kterou hradecká golmanka nedosáhla – 3:0. Rozjeté jaroměřské playerky a zakřiknutý Hradec, který jsme nepoznávaly. To vše vyústilo v další 2 vstřelené branky do branky IBK, kdy jedna střela skončila za zády hostující brankářky po teči její spoluhráčky a druhá střela se za ní dostala přesným umístěním z velkého brankoviště – 5:0 pro domácí po 40 minutách.

I přesto, že jaroměřské florbalistky vedly o pět branek, nebylo před poslední třetinou ještě vyhráno. Bylo potřeba se soustředit na každý míček, udržet řádně zformovanou obranu a nejančit při rozehrávce, kdy byly naše obránkyně pod tlakem soupeřek. Až na výjimky se nám to vše dařilo. Navíc se nám podařilo vstřelit 2 slepené góly v 9. minutě a bylo rozhodnuto. Obzvláště ten poslední stál za to. Do akce se zapojil celý útok, který třemi přihrávkami vyšachoval ze hry celou hradeckou obranu, a poslední hráčka souhry zakončovala do prázdné branky – 7:0. Pár minut před koncem se IBK dočkalo alespoň čestného úspěchu, kdy se míček dostal po odrazu jaroměřské obránkyně po střele ze standartní situace za záda domácí brankářky – 7:1. Dále už se skore neměnilo, i když šance byly.

 

V dnešním zápase jsme ukázaly na naše poměry dobrou produktivitu, která vyústila v jasný výsledek celého utkání. Hradec jsme jasně přehrály a připsaly si tak další 3 body do tabulky. Domácí publikum, které dokonce čítalo více než pár lidí jako v minulých utkáních, se mělo na co dívat. 

Za 14 dní opět vyjíždíme ven, tentokrát do Hranic na Moravě a Brna, kde nás opět nebudou čekat jednoduchá utkání. Doufejme, že přeneseme pohodu a produktivitu z posledního zápasu i do těch dalších…