ŽENY: Úspěšné 1.kolo poháru - aktualizováno

16.09.2013 09:43

Letos jsme se s ženami po druhé zúčastnily prvního kola poháru České pojišťovny. Tentokrát nám los přidělil za soupeře tyto týmy: FBK Jičín, FBC Příbram, FBC Česká Lípa a SK Florbal Benešov a naše cesta směřovala do Benešova, kam jsme se s menšími problémy dostali za včasu a mohly tak nastoupit k prvnímu utkání, ve kterém jsme změřily síly s prvoligovým Jičínem.
Jaroměř – Jičín 2:4
Utkání bylo již od začátku plné šancí na obou stranách, ale branka v první třetině nakonec nepadla. Na našich hokejkách byla chvilkami znát hektičtější cesta, ale snažily jsme se a hrozily, na druhou stranu jsme měly i štěstí a hlavně v bráně, po celý turnaj, vynikající golmanku. Hra se přelévala ze strany na stranu, dařilo se nám chvilkami roztáčet soupeřovu obranu. Soupeřky však nezůstávaly moc pozadu na naší obranné polovině. Výborně jsme zahrály dvě oslabení a dokonce jsme se při druhém oslabení dostaly do vedení – 1:0. Tento stav jsme držely až do 43. Minuty. Jičín tlačil – hrál power play, my se bránily, ale neubránily. Inkasovaly jsme na 1:1 a 20 vteřin poté se dostal do vedení. Tím ale naše tříminutovka hrůzy nekončila. Půl minuty na to jsme prohrávaly už 1:3 a dalo by se říct, že je vymalováno. O necelou minutu na to jsme však korigovaly na 2:3 a chtěly alespoň vyrovnat. Při naší závěřečné power play jsme však ještě jednou do prázdné inkasovaly a odcházely ze hřiště poražené 2:4. Škoda závěru utkání, ve kterém jsme předvedly výborná oslabení a celkově moc pěknou hru.
Jaroměř – Příbram         10:0
V druhém sobotním utkání jsme se postavily proti Příbrami, která měla velice úzkou soupisku – 5+1. Bylo to tedy klidné utkání. Soupeřky náš v podstatě nenapadaly a my se snažily hrát jednoduše – přihrávky, střelba a pohyb. Po třetinách 2:0, 5:0 a 3:0 jsme mohly slavit první pohárové vítězství a vzhlížet k utkáním v následujícím dni, abychom mohly postoupit.
Jaroměř – Česká Lípa    3:2
Nakonec nejtěžší víkendové utkání. Opět již od začátku bojovné utkání – oba týmy věděly, že potřebují vyhrát, aby mohly pomýšlet na případný postup a podle toho to taky vypadalo. Česká Lípa se dostala v první třetině do vedení po přízemní střele k tyčce z otočky – 0:1. My jsme na druhou stranu předváděly festival neproměněných šancí. V druhé třetině se nám povedlo skóre obrátit na 2:1, když náš druhý gól padl opět v našem oslabení. V polovině třetí třetiny přišlo vyrovnání na 2:2 a ještě tužší boj. Vítězství jsme si nakonec vystřelily v jediné proměněné přesilové hře na turnaji minutu a půl před koncem.
Jaroměř – Benešov        8:0
Poslední víkendové utkání. Byla na nás znát únava, ale cíl byl jasný – vyhrát a tak postoupit. První branka padla po pěkné akci druhé lajny, kde si hráčka seběhla z křídla na střed a po přihrávce od druhého mantinelu z první přesně zakončila – 1:0. V první třetině jsme přidaly ještě další dvě branky. Druhá část byla o něco „zajímavější“ i na naší obranné polovině. Benešovský trenér přeskládal útok a holky nám svými občasnými výpady dělaly problémy. Nicméně branku jsme vsítily pouze my, a tak nebyl důvod se bát o vítězství. V poslední třetině jsme ještě dopravily míček za gólmanku čtyřikrát – konečný výsledek 8:0.
To znamenalo jediné – postup do druhého kola poháru České pojišťovny, na které pojedeme 28.9. do Plzně, kde se postavíme tamějšímu celku VŠ Plzeň a budeme bojovat o postup do dalšího kola.