ŽENY: Tentokrát bez bodů

08.10.2014 09:23

Jaroměřské ženy se víkendu vydaly na další dva zápasy 1. ligy žen, ve kterých cestovaly na palubovku Panthers do Prahy a Slavie VŠ Plzeň do Plzně. Chtěly navázat na úspěšný vstup do sezony starý 14 dní a přidat další body do tabulky. Věděly ale, že to nebudou jednoduchá zápasy a bude to boj…

Jaroměř – Panthers       2:5
K sobotnímu utkání se dostavila Jaroměř na halu v Radlicích. Panterky měly po prvním hracím víkendu také plný počet bodů, stejně jako naše holky. Rozdíl před utkáním byl pouze ve skore.
Začátek utkání se jaroměřským hráčkám příliš nevyvedl, když po minutě a půl inkasovaly – 0:1. Soupeřky byly mnohem silnější na balonku a mnohem přesnější v přihrávkách. My jsme se dostávaly ze začátku do šancí velmi málo. A když už, tak jsme neproměnily nebo si nedaly koncovou přihrávku. Po herní převaze pražského týmu, který ostřeloval naši branku, jsme díky blokování střel a výkonu golmanky prohrávaly po 1. třetině 0:2.
Druhá třetina byla v podobném herním stylu. Velice tvrdá hra, ne vždy čistá, spousta faulů bez povšimnutí rozhodčích a výsledné skore 1:1. Konečně jsme se dokázaly prosadit i my. Střela skoro od půlky zapadla za záda pražské golmanky a my snižovaly na 1:2. Tento výsledek bohužel nevydržel dlouho. O 2 minuty později svítil na tabuli opět dvoubrankový rozdíl 1:3.
Ve třetí části jsme se dostávaly o něco více do šancí, i když ty byl omezené zejména na rychlé protiútoky a rychlé přenesení hry. Z jedné takovéto akce padl i náš druhý gol – 2:3. Stále bylo o co bojovat! Bohužel se opět opakovala situace z 2.třetiny, kdy soupeř ihned reagoval na naši branku a opět odskočil – 2:4. 5 minut před koncem se ještě jednou, tentokrát naposledy, prosadily Panterky a uzavřely tak konečné skore na 2:5.


Jaroměř – Plzeň              2:6
V neděli jsme se vydaly do Plzně, kde jsme se postavily proti týmu, se kterým jsme se potkaly již dvakrát (loni na poháru ČP a také na baráži). Chtěly jsme jim oplatit porážky z předchozí sezony…
Náš herní styl byl podobný tomu sobotnímu. Hlavně bránit a potom startovat dopředu. Ne, že by Plzeň byla vyloženě lepším týmem, aby skorovala, to ne. Ale my jsme soupeřkám svými chybami věnovaly během 11 minut hned 3 branky – 0:3. To vyústilo v náš time-out. I když nás Slavia tlačila a držela často na vlastní obranné polovině, do šancí jsme se dostávaly mnohem více než v sobotu v Praze. Bohužel tomu opět chyběla koncovka. Nakonec jsme se ale i my dočkaly, když jsme proměnily trestné střílení 3 minuty před koncem třetiny – 1:3. Bohužel se opět opakovala sobota – o minutu později jsme inkasovaly další branku – 1:4.
Druhá třetina byla z pohledu vstřelených branek vcelku nudná. Na obou stranách končily střely hráček mimo bránu, a nebo je zastavily golmanky, i když občas trochu se štěstím. Jedinou branku v druhé dvacetiminutovce vstřelily domácí hráčky a upravovaly tak na 1:5.
Do třetí části jsme vstoupily aktivněji my. Ihned po vhazování jsme přesnou kombinací snižovaly na 2:5 a vykřesaly tak ještě naději na sebrání sil a možnosti zdramatizovat utkání. To se bohužel nekonalo. I když šance byly, zakončení bylo žalostné, a tak se z poslední branky zápasu radovalo opět domácí družstvo, které nakonec vyhrálo 2:6.

Během víkendu jsme odehrály 2 těžká utkání se silnými soupeři. I když jsme oba zápasy prohrály o 3 (popřípadě 4) branky, výkon na hřišti nebyl ostudný. Bohužel jsme ještě stále neseřídily mířidla na hokejkách a s tím se dá proti silným soupeřům těžko vyhrávat.
Na další zápasy vyjíždíme opět ven – a to za 14 dní o víkendu 18.10. a 19.10., kdy navštívíme Litvínov a Mladou Boleslav a budeme chtít napravit ztrátu 6 bodů z tohoto víkendu.