ŽENY: Se 3 body ze Svitav

19.03.2012 12:49

Předposlední turnaj letošní sezony jsme odehráli ve Svitavách, kde jsme se utkali s celkem Přelouče a domácích Svitav.

 

Jaroměř - Orel Přelouč        5:0
V prvním utkání nás čekal tým Přelouče, který hraje v soutěži první sezonu, (tomu opovídá i jeho postavenéí v tabulce). Avšak od jejího začátku podstatně zlepšil svou hru.
Do zápasu jsme nastoupily s jasným cílem - získat 3 body. Nicméně první třetina našemu tříbodovému cíli moc neodpovídala. Přelouč hrála staženou obranu, držela osu hřiště a my jsme nemohly vsítit branku. Buď nám v cestě stála některá z hráček v obranném bloku nebo jsme s úspěchem trefovaly golmanku.
V druhé části jsme zlepšily přihrávku, i její rychlost, snažily jsme se pohybovat a nehrát statickou hru, roztahovat hru, zapojit beky a využívaly jsme i volnost prostoru za brankou. To vše se nám celkem dařilo a když jsme k tomu ještě přidaly i mluvení, byly z toho pěkné akce. Vsítit branku se nám podařilo až v 9.minutě druhé třetiny z důrazu v brankovišti, i když s trochou štěstí při trefení skákajícího míčku ze vzduchu hokejkou v jedné ruce, která "zaplula" kolem pravé nohy golmanky přímo k tyčce. Do konce druhé třetiny jsme přidali ještě dva góly (v obou případech krásně trefené "víko"), když jsme uzavřely brankový příděl prostředního dějství v čase 14:45.
Ve třetí části jsme hned v prní minutě zvýšily na 4:0, avšak v zápětí jsme propadly v obraně a přišel zbytečný faul zezadu a nájezd. Naše golmanka nebyla ve velké permanenci během zápasu a přibližovala se vidina její první nuly v sezoně. Rozhodla se jí vyjít naproti a hostující hráčku vychytala. Do konce zápasu jsme přidaly ještě jeden gól a odcházely ze hřiště s vítězstvím 5:0.

 

FbK Svitavy - Jaroměř        7:3

V druhém utkání jsme nastoupily proti domácímu týmu Svitav, který v této sezoně neztratil ještě ani bod. Chtěly jsme je potrápit a nedat jim nic zadarmo.
Hned od začátku utkání jsme to také dávaly najevo, ale, bohužel, žádná z našich střel neskočila za zády domácí golmanky. Věděli jsme, že základem musí být dobrá obrana. Avšak v závěru první třetiny (během minuty a 5 vteřin) jsme inkasovaly hned tři góly - všechny velice podobné. Naše golmanka neměla moc šancí, střely neviděla a navíc byly perfektně umístěné k horní tyči. První třetinu tak ovládly domácí hráčky 3:0.
O přestávce jsme se uklidnily a nabudily na druhou třetinu. Vrátili jsme se zpět k naší hře ze začátku utkání a po 26 vteřinách jsme se prosadily střelou o nohu domácí obránkyně zpoza brány. Za 3 minuty jsme se radovaly ze vstřelené branky znovu a snížily tak na rozdíl jednoho gólu. Nakonec jsme vyrovnaly 4 sekundy před koncem druhé části na 3:3, kdy jsme využili přesilovou hru, kdy už byly domácí hráčky ve 4 (předtím jsme měly výhodu přesilové hry 5 na 3).
Třetí třetina tak začínala opět od nuly. Bohužel se nám v ní nedařilo hrát to, co ve druhé třetině. Během tří minut bylo rohodnuto - obdržely jsme 3 branky. Aby toho nebylo málo, ještě na konto soupeře přibyl sedmý gól na konci páté minuty. Tím začalo docházet i k tvrdší hře a také k faulům z naší strany.
Domácí tedy slavily další vítězství - tentokrát 7:3.

 

Turnaj jsme odehrály velice slušně. První zápas byl o poznání pomalejší a my jsme se nechaly unést jeho "tempem". Bylo vidět, že hra na zataženou obranu není naší doménou, ale dle mého názoru jsme se toho zhostily velice dobře a dokázaly se s ní postupem času srovnat. Druhý zápas byl o poznání těžší  aběhavější. Opět se na jeho konci (obzvláště v třetí třetině) projevila naše "výborná" fyzička. Opět nás v mnoha chvílích (obzvláště v utkání se Svitavami) podržela forma golmanky, která se zápas od zápasu zvyšuje.
Za 14 dní nás čeká poslední turnaj sezóny a s ním i 2 těžcí, avšak hratelní, soupeři. Nezbývá nic jiného, než se na ně připravit a pokusit se zakončit sezńu ziskem 6 bodů.