ŽENY: První zápasy, 6 bodů, prozatím 1.příčka

07.10.2013 17:02

Jaroměřské ženy nastoupily ke svým prvním zápasům v ligové soutěži na domácí palubovce, kdy v prvním zápase se proti nim postavilo hradecké "béčko" a v druhém Orel Přelouč.

Jaroměř - HK "B"    12:2
Holky nevstoupily do zápasu příliš šťastněě, po 4 minutách inkasovaly a prhrávaly tak 0:1. To ale napomohlo ještě větší aktivitě a chtíči po gólu, který přišel o necelých 6 minut později a bylo tak srovnáno na 1:1. Mnohem větší gólový příděl si domácí hráčky pro soupeřky připravily do druhé třetiny, kdy během 5 minut v podstatě rozhodly zápas 4 brankami. K těm do konce druhé části přidaly ještě další dvě, a tak již po kosmetické úpravě svítilo na tabuli před závěrečným hracím časem skóre 7:2. To ale nebylo vše. Hradecké hráčky, které během celého utkání naše holky jednoznačně přehrávaly, dostaly ještě k dobru dalších 5 branek, čímž se zrodilo nejvyšší vítězství úvodního hracího dne ženskí ligy. 
 

Jaroměř - Přelouč    2:1
Už před zápasem holky věděly, že to nebude moc pěkná hra a že to bude "dobývání" přeloučské brány. To se ihned po úvodním buly potvrdilo. Jakmile měla Jaroměř míček na hokejce, Přelouč se uzavřela v kompaktní pohyblivý celek a čekala, co se bude dít. Jaroměřské hráčky se nemohly prosadit, zapojovaly do kombinace mnohem více své beky, ale ani to nepomohlo. Střela z jejich hokejek ne a ne proletět skrz zeď a když už proletěla, tak minimálně půl metru na brankovou konstrukcí. A když Přelouč využila hned první brejk v úvodu zápasu, nevypadalo to vůbec dobře. Jaroměřačky se snažily, ale marně. Nakonec se jim povedlo v druhé třetině vyrovnat a nakonec i těsně před koncem druuhého hracího období, vstřelit vítězný gól. Ve třetí třetině pokračovalo okupování přeloučkých hradeb, ale nic z toho nebylo, a tak holky nakonec byly rády za utrpěné vítězství.
 

Hned na prvním turnaji holky ukázaly, že si přenesly hru z loňské sezony i do té letošní, i když zrovna druuhý zápas tomu moc (hlavně výsledkově) nenasvědčoval. Doufejme, že jim to vydrží celou sezónu a že až příjdou další rivalové, resp. rivalky, budou naše hráčky opět připravené a s chutí si zahrají a zastřílí.