ŽENY: První turnaj, nula bodů, vzhlížíme k lepším zítřkům...a nejbližšímu tréninku

19.09.2010 08:01

V sobotu po ránu vyrazil tým žen na svůj první letošní turnaj do Rokytnice v Orlických Horách. První utkání s Novým Městem/Náchodem bylo prověrkou především letní přípravy a bohužel prokázal, že účast obvyklých čtyřech až pěti hráček na atletické dráze fyzickou kondici celému týmu opravdu nepřinesla. I když soupeř nastoupil pouze s osmi hráčkami do pole, bohatě to stačilo na to, aby se naší pěticí na hřišti proháněly jako vítr. Jaroměřské hráčky se do utkání dostávaly pomalu a postupně. Ve třetí třetině se už místy dalo hovořit o vyrovnaných pasážích, ale naše střelecká nemohoucnost nemohla mít vliv na konečný výsledek. Porážka 0:5 v konečném výsledku nebyla vyšší jen kvůli stále se opakujícímu důvodu - Káťe v bráně.

Do druhého utkání už jaroměřské hráčky nastoupily s větším odhodlání, které bylo podpořeno soupeřem, který nastoupil proti nim. S Hradcem Králové sehrávají naše hráčky vždy vyrovnaná utkání a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Soupeř se dostal do vedení  díky svému důrazu v brankovišti. Druhou branku jsme Hradci nabídli sami po individuální chybě. Začátek druhé třetiny znamenal vykřesání naděje a důkaz, že to opravdu jde. Verča rozehrává z levého rohu, přihrávka rovnou do brankoviště, kde zády k brance střílí první jaroměřskou branku sezóny Hedvika. 1:2. Od této chvíle byly jaroměřské hráčky opět v utkání. Získat míček a dostat ho k soupeřově bráně se ale zdá být jako neřešitelný problém. Míček odskakuje od florbalek, přihrávky jsou pomalé, střela se těžko odlepuje od země, a když už se jí to povede, plachtí mimo branku. Vyvinout press na rozehrávku soupeře také hodně bolí. Potíž je především v rozebrání a těsném bránění všech soupeřových hráček. Třetí třetina však přináší změnu. Několikrát se podařilo důsledně napadnout rozehrávku soupeře a byl z toho očekývaný efekt. Soupeř odevzdává míčky. Bohužel střelecká trápení trvá. Když pět minut před koncem vstšílí soupeř třetí branku, zdá se být rozhodnuto. Po stažení sestavy na dvě pětky, abychom zvýšili tempo některých hráček, vyvíjíme zvýšený tlak na soupeře. Výsledkem je premiérová trefa Verči, která proměňuje svůj X-tý únik. Víc už však nestíháme a podléháme 2:3.

Turnaj ukázal, že před sebou máme ještě mnoho tréninku, protože herní činnost jednotlivce není taková, jakou bysme očekávali. Může nás (trochu škodolibě) těšit, že ani soupeřky na tom nejsou o tolik kroků před námi. Ovšem rozdíl ve fyzičce je patrný asi všem...