ŽENY: Poslední turnaj sezóny

15.04.2012 11:08

K posledním dvěma zápasům letošní sezóny jsme měly nastoupit v hale v Náchodě. Avšak kvůli nabitému programu (hrál se dvojturnaj, takže zápasy byly od rána do večera) a "normálnímu" času začátku (a následného ukončení turnaje) jsme nastoupily k prvnímu utkání na domácí půdě proti celku IBK Hradec Králové "A", a to od osmi hodin.

 

Jaroměř - IBK HK "A"        7:3

Do zápasu jsme vstoupily aktivně, i když trochu hra byla trochu rozházená. Věděly jsme, že hradecké ženy jsou běhavé a že to nebude jednoduchý zápas. Byly jsme to my, kdo vstřelil první branku utkání. Po několika šancích jsme konečné skórovaly a vedly 1:0. Bohužel, jsme však neudžely jednobrankové vedení a Hradec stihl ještě do rpvní přestávky srovnat stav na 1:1. 
To hradecké hráčky nabudilo, a necelou minutu po začátku třetiny druhé lovila naše golmanka míček z branky - 1:2. Hra byla celou dobu vyrovnaná, a i když jsme dokázaly několikrát hradecké hráčky uzamknout u jejich branky, nedařilo se nám stále vsítit vyrovnávací branku. To přišlo v sedmé minutě druhé třetiny, kdy jsme nastartovaly gólový obrat. Během tří minut jsme soupeřky zchladily sprchou tří gólů. Na tabuli svítil stav 4:2. 
V gólových hodech jsme pokračovaly hned od začátku třetí třetiny, kdy jsme vstřelily branku hned 9 sekund po úvodním buly - 5:2. K pětigólovému přídělu jsme ještě přidaly dvě branky a uzavřely tak náš účet na sedmy vstřelených brankách. Na našem vítězství už nic nezměnila ani korigující branka ze strany Hradce, která byla z našeho pohledu zbytečná - z nedostatku důrazu na brankovišti. Konečný stav byl tak na světě - 7:3.

 

FBC REAST TJ Jablonné nad Orlicí - Jaroměř        6:5

K psolednímu zápasu sezóny jsme se z domácího prostředí přesunuly do plechárny v Náchodě, kde na nás čekal poslední soupeř - hráčky Jablonného. Z minulého zápasu odešly vítězně naše soupeřka, avšak náš výkon rozhodě nebyl horším, oproti jejich. Chtěly jsme sezónu zakončit vítězstvím a věděly jsme, že pokud budeme hrát tak, jak umíme, výhra je velice blízko. Nicméně jsme nehrály, co jsme chtěly, přesně naopak. Navíc soupeř nepředváněl také nic závratného. Co na plat, i tak jsme od začátku utkání dotahovaly jednobrankové manko. Když už jsme vyrovnaly, opět jsme obdržely branku. Co dělat, když obrana nefunguje a dostupování hráček není žádné. Zákonitě musí přijít trest v podobě gólu. První třetina nakonec končí stavem 3:2 pro Jablonné.
Průbeh druhé části byl naprosto totožný s tou první. Hráčky Jablonného tolik neběhaly, jejich hra nebyla taková, jakou jsme ji znaly z předchozích zápasů, ale ani tohoto úkazu jsme nedokázaly využít a přizpůsobily se jim a nechtěly běhat a hrát. V střílení branek jsme se i nadále stále střídaly v pravidelném tempu - jeden gól vstřelíš, jeden dostaneš. Nakonec skončila druhá třetina vítězstvím 2:1 pro nás, a tím celkové skóre po druhé třetině bylo vyrovnané - 4:4.
V teřtí třetině jsme porušily pravidlo a vstřelily druhou branku po sobě, a tak jsme se dostaly poprvé v zápase do vedení - 5:4. Od páté minuty, kdy jsme vsítily vedoucí branku se naše hra nijak výrazně nezlepšila, ba naopak. Místo toho,a bychom si vítězství pohlídaly a potvrdily ho ještě minimálně jedním gólem, pohrdaly jsme prázdnou bránou a odmítaly vítězství. V závěru jsme ještě defenzivními chybami a nedostatečným důrazem nechaly soupeřky vyrovnat a nakonec i vstřelit vítěznou branku. Nic na tom nezměnila ani závěrečná hra bez golmanky a tlak na hostující bránu. Konečné skóre 6:5 tedy ukončilo naši sezónu.

 

Když se podíváme zpětně an celou sezónu, vstup do ní se nám nevydařil. Mnoho vyrovnaných utkání, bohužel, se špatným koncem (a mnohdy vyrovnanosti hry neodpovídalo ani skóre). A tím i osmá příčka po první polovině turnajů. Na druhou stranu kvalitní zápasy i hra v druhé polovině sezóny,a  k tomu konečně i výhry a hlavně vstřelné branky (což je jeden z našich největších problémů) a posun na konečné šesté místo. V souhrnu s postupem sezóny se zlepšovala i naše hra. Nezbývá nežs e připravit na sezónu následující a pokud možno do ní vstoupit se stejným nadšením a kvalitou hry s jakou jsme ukončily sezónu letošní. Pevně věřím, že to zvládneme a v příštím hracím kalendáři se budeme pohybovat v první půlce tabulky po celou sezónu.