ŽENY: Poslední turnaj sezony, dvě vítězství, historický úspěch

09.04.2013 16:36

Na poslední turnaj sezony jsme vyrazily 6. dubna do Hradce Králové, kde jsme svedly souboj s týmy FBC Dobré a FbK Hořice. Turnaj to pro nás měl být velice zajímavý, protože jsme byly na třetím místě a po ukončení zápasů jsme mohly obsadit 2. až 4. místo. 

 

Jaroměř - Dobré    5:3

V prvním sobotním zápase nás čekalo Dobré, které v tu chvíli bylo o bod před námi. Věděly jsme, že na tentoo tým máme, ale musíme hrát naši hru a nelítat nahoru dolu, abychom se utavily. Do zápasu jsme vstoupily s plným nasazením a hned od začátku bylo vidět, že chceme vyhrát a uděláme pro to vše. Po třech minutách jsme vedly 1:0. Celkově jsme držely míček víc na hokejkách, ale přeci jen jsme se nevyvarovaly hrubých chyb - nedostatek důrazu v okolí brankoviště a už jsme o gol prohrávaly - 1:2. Do druhé třetiny jsme ale nakonec vstupovaly za srovnaného stavu po proměněném trestném střílení - 2:2. Celkově byla vidět velká chutˇ v našich řadách. Hned na začátku druhé části jsme se opět dostali do vedení. Když jsme o 10 minut později vstřelily další branku, vypadalo to, že zápas držíme jasně v našich rukách, protože soupeřky nebyly tak nebezpečné, jak jsme předpokládaly, že budou. Škoda neproměněného nájezdu před koncem druhé části, mohly jsme Dobré poslat do kolen. Ani naši druhou přesilovou hru jsme nedokázaly využít, i když šance byly. V polovině třetí třetiny ještě protihráčky snížily a vykřesaly tak naději na srovnání stavu a možná i na obrat, ani jedno se však nekonalo. Na konečných 5:3 upravila Týna svoji nejhezčí střelou sezony dvě minuty před koncem a bylo vymalováno. První tři důležité sobotní body byly doma, euforie začínala nabírat na obrátkách a my se těšily na závěrečný zápas - derby s Hořicemi.

 

Jaroměř - Hořice    8:3

Po jednozápasové pauze jsme opět vlítly na hřiště a chtěly jsme pokračovat ve výkonu předváděném v předchozím utkání. Bohužel golově se to nevydařilo, kdy po hrubce při rozehrávce nekompromisně protihráčka zakončila a Hořice vedly 0:1. Herní projev skoré nevypovídal, i když nutno říct, že hra byla vyrovnanější, ale taky víc rozháraná z naší strany vůči předchozímu utkání. V první třetině se kromě tvrdých soubojů už nic nestalo a utkání tak neustále gradovalo. Stále se přiostřovalo a hra měla velký spád. Na začátku druhé třetiny jsme vyrovnaly, ale naši radost několik vteřin an to zkazila chyba v obraně a gol do prázdné brány. To ještě nikdo nevěděl, co příjde - vypadalo to na další utkání, kde se budeme tahat o každý gol a o každý balonek. To, co následovalo bylo SUPER (teda pro nás super, pro soupeře ne). Za minutu a půl jsme odpověděly na vedoucí branku soupeřek a tím se roztočil kolotoč, který Hořice nedokázaly zastavit. Během 7 minut inkasovaly celkem šestkrát - 7:2. Pěkné goly, pěkné souhry, důraz a rychlost, to vše nás zdobilo a hořickým hráčkám zasadilo bolestnou ránu (a to nejen metaforicky...některé ze soupeřek musely svést nějaký ten souboj a ne vždy z něj vyšly úspěšně). Třetí třetinu jsme si šly užít. I když už se skore moc neměnilo a hra oproti kolotoči zklidnila, i tak to nebyl špatný florbal. Na konci jsme se mohly radovat z výhry 8:3, dalších tří bodů a celkového druhého místa v naší lize!

 

Poslední turnaj se nadmíru vydařil. Padaly branky, hráčky lítaly po hřišti, protihráčky nedostaly nic zadarmo. I přes pár chyb, kterým se ani ti nejlepší nevyhnou jsme zakončily sezonu stylově - v obrazu posledních turnajů, které jsme sehrály - dvěmi výhrami. Dokázaly jsme poprvé v existenci ženského florbalového týmu stanout na bedně a hned na druhém místě - bohužel k prvnímu místu moc nechybělo, ale přeci jenom to na něj nestačilo. Ale ani to radost z druhého místa nezastíní. Každopádně pro další sezonu si myslím, že je cíl jasný - předvádět hru, kterou jsme předváděly během celé sezony a obzvláště na jejím konci, pokusit se vyhnout zbytečných chybám a hlavně nic neřešit - je to jenom hra. Všem hráčkám jaroměřkého týmu patří velké dík za celou sezonu. Dík patří samozřejmě ii trenérům, bez kterých by to nebylo ono. Takže, jen tak dál!!! ;o)