ŽENY: Poslední domácí vystoupení

31.03.2014 20:56

Dohrávka předposledního ligového turnaje proběhla v pátek v jaroměřské hale, kam dorazil celek Hořic. Poslední domácí zápas si chtěly holky hlavně užít a samozřejmě vyhrát a zakončit tak domácí působení v sezoně vítězně. A to se jim povedlo…

Jaroměř – Hořice             11:0
Ze začátku zápasu nebyla hra jaroměřských holek tak účinná, jak by si představovaly. Nedokázaly se jen tak prosadit, anebo je soupeřky dobře pokryly, a tím jim nedovolily dorazit míček při mnoha závarech před hořickou brankou. Do vedení se Jaroměř dostala v 5. minutě, kdy Hořice přestaly hrát v domnění, že s lehce poškozeným balonkem nelze vstřelit branka a má být hra přerušena. Vedení pro Jaroměř – 1:0. I přes nespočet šancí, především na domácích hokejkách, se skore dlouho neměnilo. Až ve 12. minutě první části se začaly naše holky postupně odpoutávat i brankově od sokyň – 2:0.
V druhé třetině už se jaroměřské hráčky více rozstřílely. Postupně přidaly 4 branky a vedly tak 6:0. Nicméně Hořice se dostávaly do občasných brejků a dalších šancí, ty však v případě zaváhání útoku a obrany zlikvidovala domácí brankářka a několikrát podržela svoje družstvo.
V průběhu utkání se trochu přiostřovala hra, a tak byly vidět i různé domluvy, promlouvání mezi hráčkami a také pár zajímavých střetů.
Do poslední části vstupovala Jaroměř v klidu, s cílem užít si zbytek zápasu, přidat ještě nějakou branku a ukázat, proč je právě ona lídrem celé soutěže. To vše se holkám podařilo. V poslední třetině přidaly ještě 5 branek, když poslední tři dokázaly vsítit v rozmezí jedné minuty a tím už totálně knockoutovat protihráčky.

Poslední domácí zápas tedy skončil jednoznačným vítězstvím Jaroměře. Oproti neděli se „pochlapili“ i diváci, kterých bylo větší množství a hlavně byli i víc slyšet.
K závěrečným utkáním letošní 2. ligy cestují jaroměřské florbalistky tuto neděli 6.4. do Pardubic, kde se střetnou s Pardubicemi a s Přeloučí. Holky mohou dokončit sezonu bez prohry a zvýšit si tak sebevědomí před bojem o postup do vyšší ligy. Jak se jim to podaří, uvidíme v neděli…