ŽENY: (Nakonec) zvládnutý domácí turnaj

13.01.2014 16:33

Po téměř dvouměsíční hrací pauze se opět postavily hráčky z 2.ligy na hrací palubovku v rámci soutěžních zápasů. Jaroměřské ženy začaly rok 2014 domácím turnajem, na který přijela družstva Hradce Králové "B", Dobrého a Vysokého Mýta. Naše ženy se na tomto turnaji utkaly s druhým a třetím zmíněným týmem, tedy FBC Dobré a FTC Vysoké Mýto. Cíl turnaje byl jasný - získat 6 bodů a udržet tak první příčku v tabulce a dosavadní neporazitelnost...

 

Jaroměř - FTC Vysoké Mýto    7:4
Do prvního zápasu tohoto kalendářního roku nevstoupila jaroměřská děvčata zrovna v dobré herní pohodě. Balonky jim odskakovaly od hokejek, předržovaly je, nedokázaly si pořádně přihrát,... prostě nebyly schopné hrát svoji hru, kterou předváděly v dosavadním průběhu soutěže. I když tomu skore po první třetině nenasvědčovalo - holky vedly 3:1. Protihráčky bojovaly, nedaly jim nic zadarmo a z toho taky v druhé třetině těžily - dokázaly 2 brankami vyrovnat na 3:3, a tak se do závěrečného dějství vstupovalo za vyrovnaného stavu a začínalo se de facto od nuly. Jaroměřské hráčky dokázaly ve třetí části využít přesilovou hru a dostat se do vedení - 4:3. Tento stav ale vydržel pouze 20 vteřin - bylo opět srovnáno - 4:4. Drama to bylo až do samého konce. Jaroměř se snažila tlačit soupeře, ale nic z toho. Vysoké Mýto měla také několik možností, ale také neúspěšných. Během posledních 2 minut dokázaly domácí hráčky vstřelit 3 branky, a tak utrpět výhru 7:4 a připsat si 3 důležité body do tabulky. 

 

Jaroměř - FBC Dobré    6:3
Závěrečný zápas turnaje - derby kola - derby celé soutěže - nejzajímavější zápas dne. Všemi těmito spojeními by mohlo být nazváno toto utkání. Již před začátkem utkání věděla obě dvě družstva, o jak důležitý zápas se jedná. Podle toho taky vypadal celý průběh. Na obou stranách bylo vidět obrovské nasazení a odhodlání. Do vedení se jako první dostaly hráčky z Dobrého, když si naše holky nedokázaly pokrýt jednu z jejich útočnic. V následující přesilové hře však jaroměřské holky vyrovnaly a "začínalo se od nuly". Druhá třetina a dva rychlé góly z hokejek domácích hráček - 3:1 a následná rychlá odpověď na 2:3 z pohledu Dobrého a poté i vyrovnání na 3:3. Čím méně času do konce, tím více chtíče na obou stranách vstřelit vedoucí gól a získat tak mírnou převahu nad soupeřem. Do konce druhé třetiny se stav neměnil - stále 3:3. Vstup do závěrečné části se vydařil lépe jaroměřským, když během jedné minuty dokázaly vsítit 2 branky a tím dostat soupeře "do kolen". Ale soupeř se nevzdával, bojoval a neustále trápil svým napadáním a svými útočnými výpady. V polovině třetího dějství ještě Jaroměř upravila na 6:3, což byl stav, který nakonec svítil po závěrečné siréně na tabuli. 

 

Na nedělním turnaji nakonec získaly jaroměřské hráčky plných 6 bodů a potěšily tak snad celé publikum, které díky propagaci na domácích zápasech mužů, bylo pomalu početnější, než za všechny domácí zápasy žen během této i předešlé sezony dohromady. Byla to však velké práce. První zápas holky doslova protrpěly a mohly být rády, že nakonec dokázaly soupeřky z Vysokého Mýta porazit a připsat si další vítězství. V druhém zápase vítězství vybojovaly v utkání s největším rivalem soutěže - FBC Dobré, kdy soupeř předvedl výborný herní výkon a ukázal, že je právem druhým týmem tabulky, který pravidelně poráží všechny své soupeře. 
Jaroměřské ženy si tak upevnily první příčku a mohou nadále pomýšlet na celkové vítězství v soutěži.
V dalších utkáních se předvedou 1.února na hřišti Hořic, kde poměří své síly s domácími Hořicemi a s celkem Skutče a budou chtít opět plně bodovat.