ŽENY: Moravská mise na půl úspěšná

19.11.2014 10:45

Další hrací víkend 1. ligy žen znamenal pro naše ženy výlet na Moravu, konkrétně do Hranic na Moravě a do tamější metropole – Brna. Holky čekaly 2 těžké zápasy, i když podle tabulky by se tomu tak nemuselo podle postavení hranického týmu zdát.

Hranice na Moravě – Jaroměř       2:5 (0:3,1:0,1:2)
V sobotním duelu se naše děvčata utkala s týmem, který je na posledním místě tabulky. Nicméně to neznamenalo, že by se mělo jednat o jednoduchý zápas, jelikož Hranice prohrály všechny zápasy pouze o jedinou branku a ne rozdílem třídy.
Hned od začátku bylo tempo vcelku vražedné. Lítalo se nahoru, dolu, přihrávky byly nepřesný a obrana nebyla úplně kompaktní, jak by bylo potřeba. Tak, či tak se nám dařilo soupeřky kolikrát dostat pod tlak a ohrožovat jejich branku. To vyústilo ve vedení 0:3 po první části, i když se hranické hráčky dostávaly také do šancí, které však neproměnily nebo ztroskotaly na jaroměřské golmance.
Zápas byl i hodně bolestivý, o čemž se přesvědčila většina hráček jak jaroměřského, tak i hranického týmu. Ve druhé třetině se začalo vylučovat, a tak přicházely šance přesilových her, ve kterých jsme bohužel nedokázaly vsítit ani jednu branku, naopak jsme ještě mohly inkasovat. V druhé část se podařilo soupeřkám snížit na 1:3, což neznamenalo nic dobrého a bylo jasné, že zápas bude v poslední třetině gradovat.
Tak se taky stalo. Bohužel gradoval hlavně ve faulech a tvrdosti, oproti střeleckému umu. Nám se vstup do třetiny hrubě nepovedl, když jsme dostaly branku na 2:3 po nedůrazné obraně. Tím se hra ještě více „rozjela“. Hranice se snažily vyrovnat a bojovaly ze všech sil. Do poloviny třetí části se skóre neměnilo, až potom jsme dokázaly vstřelit branku na 2:4 a tím se trochu uklidnit. Stále ovšem nebylo vyhráno. V závěru zápasu šli soupeřky do power-play, při které jsme potvrdily vítězství střelou do prázdné branky na 2:5, a bylo definitivně rozhodnuto.

Itelligence Brno – Jaroměř          12:5 (4:1, 3:1, 5:3)
V nedělním zápase jsme nastoupily proti brněnskému týmu, který má jasné ambice – postoupit do extraligy po loňské stopce, kterou dostal od Jičína v přímém boji o postup do nejvyšší soutěže.
Byl to úplně jiný zápas už od začátku. Brno silné na hokejce, my zmatené v obraně a osobní obrana Brna. Jasná převaha moravských florbalistek, ale první radost ze vstřelené branky jsme měly my po střele do horního růžku – 0:1. Na tuto trefu dokázaly soupeřky odpovědět „až“ po necelých 6 minutách – 1:1. Bohužel do konce první části jsme inkasovaly ještě třikrát – 4:1 – a to hlavně kvůli nedůrazu v obraně a špatnému postavení.
Další jaroměřský úspěch přišel na začátku druhé třetiny, kdy si střelkyně položila golmanku a zakončovala do prázdné – 4:2. Z tohoto výsledku jsme se neradovaly dlouho. Během minuty jsme dostaly hned dvě odpovědi na náš úspěch, a tak byl elán opět ten tam – 6:2. V druhé části jsme inkasovaly ještě jednou a výsledek nebyl lichotivý – 7:2. Po 40 minutách hry však nemusel výsledek vypadat takto. Šance jsme měly, ale bohužel jsme je neproměnily. Když už jsme překonaly brankářku, tak naši střelu zastavila tyčka nebo nám sjel míček z hokejky. Na druhou stranu jsme mohly být rády, že u Brna svítí pouze sedmička. A to hlavně opět díky skvělému výkonu naší brankářky, které jsme opravdu moc nepomáhaly.
Do poslední části jsme nastoupily nekoncentrovaně a po půl minutě to bylo 8:2. Do poloviny třetiny přidaly soupeřky další dvě branky a zápas byl dávno rozhodnut – 10:2. My jsme se však nevzdávaly a ze všech sil se snažily s výsledkem něco udělat. Podařilo se nám snížit na 10:3, ovšem hned v zápětí byl rozdíl opět o 8 branek – 11:3. Ještě jsme zabraly a dokázaly korigovat dvěmi brankami na 11:5. Poslední slovo však měly domácí hráčky, když necelé tři minuty před koncem upravily na konečných 12:5.

Z „moravského“ víkendu si tak vezeme 3 body, které nás udržely na 4. příčce tabulky před Hradcem Králové (i když pouze na skore). V sobotním utkání jsme dokázaly bodovat po fyzicky náročném utkání, kde jsme několik ran schytaly, ale také rozdaly. V nedělním souboji jsme, bohužel, byly horším týmem, ale nemusíme se za svůj výkon stydět, i když by si mohli mnozí po přečtení výsledku říct právě opak.
Další utkání sehrajeme na domácím hřišti 29.11.2014 od 19 hodin (v letošním kalendářním roce naposledy) proti hradeckému IBK, které nám bude chtít vrátit porážky z předchozího zápasu, takže půjde o velice zajímavé utkání.