ŽENY: Ladies pokračují v krasojízdě...

27.10.2013 09:48

V nabitém říjnovém programu odehrály jaroměřské hráčky již třetí turnaj během měsíce. Na něm je čekal tým z Hořic a ze Skutče. Ženy odjížděly do Hradce potvrdit vedení v tabulce, ale věděly, že musí hrát zodpovědně, protože soupeři dokáží překvapit. 

Jaroměř - Hořice    8:2
V prvním zápase se postavily naše holky proti Hořicím, se kterými umí holky zahrát na výbornou, ale taky se s nimi dokáží trápit. Trápení v tomto případě samozřejmě připustit nechtěly... Už od prvních minut bylo jasné, že se soupeřky jen tak nedají. Jaroměř útočila, dostávala je pod tlak, ale šance neproměňovala. Bohužel z chyb našich hráček plynuly šance také pro soupeřky, kdy jedna z nich vyústila ve vyloučení jaroměřské hráčky na trestnou lavici ve spojení s trestným střílením, které však golmanka vychytala. Během první třetiny jsme hrály ještě jedno oslabení, ale i to se nám povedlo ubránit, a tak bylo stav po 1.třetině - 0:0. Tlak na útočné polovině a kombinace našich hráčekk přinesly na začátku druhé části 2 slepené góly a vedení 2:0. Druhá třetina se nakonec stala nebohatší na vstřelené branky, kdy se prosazovaly jak jaroměřačky, tak i hořické florbalistky - 5:2. V poslední třetině už si naše holky pohlídaly zápas a ještě navýšily vedení. Konečný výsledek 8:2 vyzněl jasně.

Jaroměř - Skuteč    10:3
Druhý zápas zahájily holky "ihned" po skončení duelu s Hořicemi. Od začátku utkání byla Jaroměř jasně lepším a dominujícím týmem na hřišti, kdy holky předváděly pěkné útočné kombinace, smyslné přihrávky, které ovšem občas zůstaly bez zakončení. I tak po porvní části vedly 5:1 a dalo se říci, že o zápasu je jasně rozhodnuto. Druhá část hry skončila vyrovnaným poměrem - 1:1, i když na hřišti jednoznačně naše holky soupeřky přehrávaly. I přes neproměněné šance měly pohodlný náskok, a tak je neproměňování nemuselo tolik trápit. V poslední třetině dovšily holky, již po třetí v této sezoně, desítku vstřelených branek během utkání a nakonec se radovaly z výhry 10:3. Proti Skutči se dokonce začaly dařit i přesilové hry, kdy jejich využití bylo stoprocentní. 

Celková předvedená hra byla dobrá, přihrávky nacházely cíl a kombinace málokdy zamrzla. Jen to neproměňování šancí by se dalo považovat za černý puntík na sobotním výkonu. Ale teď naše hráčky čeká měsíční turnajový půst, takže času na zpřesnění střel je dost. Uvidíme, jak se jim povede na dalším turnaji, který odehrají v neděli 24.11. v Přelouči a bude to nejtěžší zkouška v sezoně, jelikož je na turnaji budou čekat hned tři utkání - s Kradcem králové "B", Pardubicemi a Přeloučí.