ŽENY: Hradecká hala dobyta...aneb vezeme si dalších 6 bodů

26.02.2014 20:20

V sobotu 22.2.2014 se jaroměřské ženy vydaly do nedalekého Hradce Králové na své další dvě utkání, ve kterých změřily síly nejprve s Pardubicemi a poté i domácími hráčkami IBK HK "B". Cíl byl jasný, ostatně jako v každém z dosavadních, ale vlastně i zbývajících turnajů - vyhrát, připsat si 6 bodl a přiblížit se tak vítězství v divizi IV.

 

Jaroměř - Pardubice    9:1
S Pardubicemi se Jaroměř potkala v této sezoně teprve podruhé. I když pardubický tým nehraje to, co hrával v předešlých sezonách, nesměly naše hráčky nic podcenit. A tak to taky vypadalo. I hned od úvodního hvizdu vzaly otěže zápasu do svých rukou a snažily se soupeřky k ničemu nepustit, hrát svoji hru a skorovat. Od poloviny první části se jim začala dařit i třetí položka - střílení branek. Ty dokázaly do konce první části vsítit hned 4 a neinkasovat žádnou - 4:0. Druhá třetina se nesla v podobném duchu jako ta první. I když Pardubice sem tam zahrozily pěknou střelou nebo nějakou tou akcí, na našem kontě svítila stále nula. Naopak naše holky dokázaly vedení navýšit. A to hned 7 sekund po buly a následně 4 minuty před druhou přestávkou - 6:0. Některé zákroky byly tvrdší, ale to nebyl problém, alespoň to nebyla "nuda". V závěrečné části ještě tahala pardubická golmanka míček ze své brány třikrát - 9:0 - a holky mohly pomýšlet na další nastřílenou desítku v sezoně. K té bohužel nedošlo. Naopak pár desítek vteřin před koncem dokázaly Pardubice kosmeticky upravit skore a připravit tak o první vychytanou nulu v sezoně naši golmanku.

 

Jaroměř - IBK HK "B"    6:2
V drhém zápase na náš tým čekal domácí celek, který nám chtěl oplatit 2 porážky z předchozích setkání. Věděly jsme, že to nebude lehký zápas: Že bude hodně náročný, běhavý a budeme ho muset odprcovat od začátku do konce. Bylo důležité vstřelit branku jako první a neinkasovat. To se také podařilo. A nezůstalo jen u jednoho vstřeleného golu. Po 10 odehraných minutách svítil na tabuli stav 3:1, když jsme se u některých našich akcí pomalu nestačili divit, jak to tam pěkně spadlo. V druhém dějství se pokračovalo v nastoleném trendu hry. Hradec se občas dostal do šance, ale nic velkého jim naše hráčky nedovolily. Naopak na druhé straně zapadl míček za brankářku během druhých 15 minut dvakrát a dalo by se říct, že byl zápas rozhodnut - 5:1. V poslední části sehrála obě družstva vyrovnanou partii - minimálně, co se branek týče - 1:1. A tak si jaroměřské florbalistky mohly připsat další vítězství do tabulky a upevnit si tak své 1.místo.

 

Suma sumarum. 2 vítězství, 6 bodů do tabulky a vstřelená celkově 100:branka v sezoně (během utkání s Hradcem Králové). To vše může jaroměřský florbal těšit, a nejen to. I když jsou holky občas zbrklé, nepřesné v nahrávce, či střele, jejich celkový herní projev je na dobré úrovni. Do konce sezony zbývají 3 turnaje, tedy 6 zápasů. Tak doufejme, že jim toto tempo vydrží a na konci sezony budou moci slavit...
Další turnaj odehrají jaroměřské ženy ve Vysokém Mýtě, v sobotu 8.3.2014, kde nastoupí ve dvou obtížných utkáních proti Vysokému Mýtu a následně proti Dobrému.