ŽENY: Dvojité derby s Hradcem - dvě remízy

17.01.2013 14:37

První turnaj v roce 2013, první turnaj v letošní sezoně před domáím publikem, na turnaji účast prvních tří nejlepších celků na konci kalendářního roku 2012. Na domácí palubovce se ženský tým utkal s hradeckým dvojblokem - IBK HK "A" a IBK HK "B". 

 

Jaroměř - IBK HK "B"    4:4
Vstup do utkání jsme zvládli tak na půl. Jednoznačně jsme hradecké hráčky přehrávaly, bohužel jsme však dokázali ze spousty šancí vstřelit pouze jedinou branku (a že jich mohlo padnout hned několik). To ovlivnilo celý zápas. Po úvodním nátlaku jsme inkasovali během dvou minut hned dvakrát, pokaždé z rychlého protiútoku. Za stavu 1:2 z našeho pohledu jsme neproměnili trestné střílení a půl minuty před koncem třetiny jsme inkasovali potřetí - 1:3. S třetím golem hradečaček přišla i špatná zpráva - naše golmanka byla zraněná a nemohla v utkání pokračovat - došlo tedy ke střídání, kdy do brány nastoupila hráčky z pole. Na konci 6. minuty druhé třetiny to vypadalo bledě, další inkasovaný gol - 1:4. Obratem jsme dokázali snížit na 2:4 a  následně na rozdíl jediné branky. Na začátku třetí třetiny jsme dokázali využít přesilovou hru a srovnat tak na 4:4. To však bylo vše, na co jsme se zmohli. Bohužel naše impotence v zakončení nemá mezí, a tak i přes celkovou herní převahu nad Hradcem v zápase jsme se museli spokojit s remízou, což pro nás znamenalo ztrátu důležitých bodů. Rozhodně to pro nás bylo zklamání.

 

Jaroměř - IBK HK "A"    2:2
Do druhého zápasu nám dorazila druhá golmanka, takže všichni mohli hrát tam, kde normálně hrají. Věděli jsme, že to nebude lehký zápas, že bude "lehce" vyhrocený a taky to tak bylo. Opět jsme měli lehkou převahu nad soupeřem, ale dobu se nám nedařilo vstřelit branku. Tak se stalo v 11. minutě první třetiny, kdy jsme během 20 sekund vstřelili hned dvě branky - 2:0. Druhá třetina byla bez branek, ale rozhodně se bylo na co dívat. Hra měla spát, šance byly na obou stranách - na obou stranách bez využití. Nutno říct, že nás několikrát podržela golmanka, když jsme jí zavařili před bránou. Tlak Hradce sílil. Tlak narostl na několikanásobek poté, co hradecké hráčky vstřelily branku ze standartní situace, kterou jsme nezvládli. Nechtěli jsme opět remízovat, snažili jsme se zvýšit nebo aspon udržet stávající nások jediného golu. Bohužel po nezpracované přihrávce minutu a půl před koncem zápasu jsme z přečíslení a po důrazu na brankovišti jsme inkasovali vyrovnávající branku. To byla ledová sprcha. Další remíza - opět zbytečná.

 

Celkové hodnocení z nedělního turnaje je kladné v pohledu na hru v oslabení i z pohledu útočnách akcí s vyjímkou zaončení, které bylo příšerné. Nutno uznat, že body jsme v zápasech ztratily samy a zbytečně. Měly jsme na vítezství v obou zápasech, bohužel to tak nedopadlo. Snad si z otho vezmeme poučení do přístích zápasů. Po dvou remízách jsme spadli na 4 místo, když se před nás po dvou výhrách dostal celek Hořic. Nicméně se stále držíme v bodovém kontaktu se špičkou - nesmíme však už zaváhat, abychom se na ně dotáhly a ještě je trochu potrápily. Doufejme, že si střeleckou reputaci nahradíme na dalším turnaji, který nás čeká 10. února v Hradci Králové, kde změříme síly s družstvem Skutče a Vysokého Mýta.