ŽENY: Druhý zvládnutý turnaj během týdne

21.02.2013 10:43

Pouhý jeden týden jsme si mohly odpočinout od zápasů a už jsme opět stály na hřišti proti soupeřkám. Tentokrát jsme hrály v Náchodě proti Dobrušce a Pardubicím.

 

Jaroměř - Dobruška    10:4
Do utkání jsme vstoupily s jasnými pokyny - hrát útočně a napadat. Z protihráček při našem napadání padaly balonky jak z automatu, avšak to byly ony, kdo se první radoval ze vstřeleného golu. Minutu na to, při tlaku, jsme srovnaly vcelku náhodnou brankou, kdy si golmanka neštˇastně srazila míček do branky - 1:1. I na podruhé se ujaly vedení dobrušské hráčky, kdy opět vstřelily branku z protiútoku. Ani v tomto případě naše odpovědˇ netrvala dlouho. Takto to šlo "až" do stavu 3:3. Po našem opětovném (tentokrát posledním) bleskurychlém vyrovnání přišel ještě bleskurychlejší vedoucí gol - od této doby jsme měly zápas jasně ve svých rukou - dokonce i z pohledu skore. Do konce druhé třetiny jsme přidaly ještě 3 branky a zápas byl rozhodnutý. Třetí třetina přinášela stále velmi podobný obraz hry, kdy jsme tlačily soupeřky, ale přes četnost jasných šancí jsme jich proměnily tak polovinu. Nakonec na tabuli svítil výsledek 10:4, což pro nás znamenalo další tři body do boje o čelo tabulky.

 

Jaroměř - Pardubice    11:3
Vstup do druhého zápasu se nám vyvedl rozhodně lépe z pohledu vstřelených a obdržených branek - po šesti minutách jsme vedly 2:0. I díky chycenému nájezdu na naší straně ihned ze začátku zápasu. To ukázalo, že Pardubice nebudou lehkým soupeřem. Jejich osobní obrana nám dělala problémy, ale to je proto, že někteří z nás nechtělí být podle trenéra "sobci" a chtěly místo samostatné akce nahrávat. Těžký zápas to byl i z pohledu soubojů, které jsme podstoupily především v okolí brankoviště, ale nejen tam, i u mantinelů to jiskřilo. Myslím si, že se nenašel nikdo, koho by něco po zápase nebolelo. Nejen jaroměřský, ale celozápasový "brankostroj" se rozběhl až v poslední třetině, po které bylo skore 7:2. Celkově jsme tak zdolaly Pardubice rozdílem třídy - a troufám si tvrdit, že nejn rodílem ve skore. 

 

Po tomto turnaji jsme se dostali na druhé místo, kdy před námi na první příčce sídlí hradecké "áčko". Nicméně již tento víkend se dohrává kolo v Hořicích, takže se uvidí, na jaké příčce budeme po uzavření kola. 
Doufejme, že v takovýchto výkonech budeme pokračovat i nadále a to obzvláště v důležitých zápasech...