ŽENY: Domácí turnaj s plným bodovým ziskem

13.03.2012 17:46

Jaroměř - Sokol Proxisky Pardubice        3:1

 

Do tohoto zápasu jsme šli, abychom získali aspoň bod a hlavně potrápili soupeře svoji hrou před domácím publikem. To se nám také podařilo. Od začátku jsme tlačili soupeře na jejich polovině, ale soupeřky dokázaly hrozit rychlými protiútoky.
Z prvního gólu jsme se radovali my, těsně před koncem 1. třetiny, kdy se nám povedla přihrávka z rohu, kde na gól před brankou čekala naše hráčka.
Do druhé třetiny jsme šli s tím, že budeme hrát do zadu na beky a dostupovat hráčky při střelbách. Bohužel hned v první minutě jsme si nepohlídali hráčku na středu, ke které přiletěl odražený balonek,a ta si už mohla vybrat kam to naší golmance dá. Skóre tím bylo vyrovnáno a začalo se znova. Nevěšeli jsme hlavy a začali hrát opět svoji hru. Soupeřky jsme doslova točili na jejich polovině, ale branka tam nespadla. Až v 11. minutě se nám opět podařilo změnit skóre v náš prospěch, kdy holky dobrým důrazem před soupeřovou brankou dotlačili míček za golmančina záda. Soupeřky se zalekly a zůstaly na své polovině a nenapadaly nás. Toho jsme využili na konci 2.třetiny a v kombinaci na jeden dotek jsme vsítili třetí branku - 3:1.
Třetí třetina byla klíčová pro soupeřky, buď odjedou bez bodů, anebo na nás přitlačí. A tak se i stalo… zatlačili nás na naší polovinu, ale měli jsme výhodu, že jsme byli rychlejší než ony. A tak jsme třetí třetinu drželi zuby nehty, jen abychom výsledek udrželi. A to se ,i s podporou domácích diváků, povedlo.
Tohoto výkonu si vážil i trenér a řekl, že to byl nejhezčí zápas sezóny.

 

Jaroměř - Hořice        5:3

 

Dlouho obávané derby. Dalo by se i lépe nazvat drsný florbal. Soupeři se letos daří a jsou na předních příčkách tabulky. Šli jsme do tohoto zápasu se stejným odhodláním jako v prvním zápase. Chtěli jsme vyhrát.
Jako první se bohužel radovaly soupeřky po důrazu před naší brankou - daly gól na 0:1. My neotáleli a za necelé 2 minuty jsme se radovaly také - krásně trefená střela ze vzduchu. Rozhodčí o tomto gólu dlouho přemýšleli (byl na hraně vysoké hole). Po delší odmlce, byl gól uznán a stav utkání byl 1:1. V první třetině se potom už nic nezměnilo.

2. třetina pro nás nezačala dobře. Již ve 2. minutě se znovu radovaly soupeřky, ale tentokrát rozhodčí gól neuznali, pro vysoký nápřah hokejky. Takže stav zůstal nezměněn - 1:1. Avšak ne na dlouho… na hokejku si vzala míček Anča a únikem přes celé hřiště nám zajistila gól na 2:1. Po chvilince jsme se radovali opět, po krásné souhře svítilo na tabuli 3:1. Jako by se soupeřky zalekly a zůstávaly na své polovině. Toho se ujala druhá lajna, která důrazem před brankou dala gól na 4:1. To jako by soupeřky nakoplo a únikem v 10. minutě daly na 4:2. Poté se hra přelévala nahoru a dolu. Bohužel těsně před koncem druhé třetiny jsme inkasovali. Stav byl 4:3.
Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme výsledek za každou cenu uhrát. Hra se mnohem víc přitvrdila a bylo tu vyloučení hostujících hráček. Bohužel přesilovka nám nešla tak, jak bychom si představovali. Hra byla moc statická a soupeřky dobře bránily. Takže jsme se gólu v přesilovce nedočkali, ale potom se dostala do úniku Káťa H., ve kterém vsítila náš pátý gól. Hala úžasně řvala a povzbuzovala domácí tým. V osmé minutě, byla opět vyloučena hostující hráčka, tentokrát za špatné střídání. Přesilovka se nám opět nedařila. Byla na nás znát únava z 1.zápasu, kde jsme nechali většinu sil, ale i tak jsme se ke dvěma šancím dostali. I přes neúspěch přesilovek, bylo potom naším cílem hlavně udržet míček na polovině soupeřek, nejlépe za bránou. A povedlo se, získali jsme doma 6 bodů.
Nutno je určitě pochválit celý tým, který plnil pokyny, které jsme si předem řekli a všichni bojovali o každý míček jak lvice. Nesmíme opomenout ani naši oporu v bráně, která i přes špatný zdravotní stav, zachytala velice výborně a držela tým v těžkých chvílích. Dík patří také trenérovi, který to s námi nemá lehké… a také divákům, kteří nás podporovali.

                                                                                        Lucie Hejnová