ŽENY: Další 4 body do tabulky...

30.10.2014 08:12

Třetí hrací víkend byl pro ženy vcelku úspěšný. Nejprve zavítaly do vzdáleného Litvínova a druhý den do Mladé Boleslavy, kde se utkaly s Nymburkem-Mladá Boleslav, kde si spravily chuť a přivezly domů 4 body, i když se na ty 4 body trošku nadřely svými chybami.

Jaroměř - Litvínov (4:5p)
Děvčata přijela do Litvínova o 2 hodiny dříve než začalo utkání. Cesta do Litvínova je daleká, a tak si daly nějakou tu rezervu, kdyby byly případné komplikace ,aby utkání stihly v čas. Ten čas využily procházkou po parku a polívkou.
Vstup do zápasu byl překvapivý. V 7.minutě otevřely skóre ve svůj prospěch. Bohužel se neradovaly dlouho... neuběhala ani minuta a skóre bylo vyrovnané. Naše holky těžily hodně z chyb soupeřek, které dělaly v obraně, a tak po 16 vteřinách od vyrovnávací branky holky zvýšily skóre na 2:1.Tento výsledek holky držely až do 18.minuty, kdy se soupeřkám povedlo z půlky vyrovnat na 2:2. Po první třetině šla děvčata do šatny s remízou.
V 2.třetině, jako by za tým Jaroměř hrál úplně někdo jiný - hra byla nepřesná, dělaly chyby v rozehrávkách, koncovky končily mimo bránu. Skóre ve druhé třetině se měnilo pouze na soupeřově straně. A to v 28.minutě a 34.minutě. Na konci druhé třetiny (40.minuta)  mohly holky hrát přesilovku, jelikož rozhodčí signalizoval odložené vyloučení. Jenže dohrávka v rohu měla za následek i vyloučení v našich řadách, a tak se hra zúžila na 4 na 4. Výsledek druhé třetiny 0:2 pro soupeře.
Do 3.třetiny šly holky s tím, že si z tak daleké cesty musí odvést aspoň ten bod, což byl nelehký úkol - prohrávaly o 2 góly. Ve 47.minutě si oba týmy opět zahrály hru na 4 na 4. Hra se přelévala od brány k bráně, bohužel stále bez branek. Až v 49.minutě se holkám po důsledném napadání povedlo dát gól, který vléval všem naději, že utkání dovedeme k remíze. Jenže jako by ta litvínovská brána byla zakletá, stále ne a ne trefit to správné místo. Buď holky trefovaly hráčky nebo golmanku, nicméně v 58.minutě byla vyloučena hráčka z Litvínova a naše holky mohly využít přesilové hry. Ta se holkám nedařila a když už vypadalo, že bude po přesilovce, pokyn z lavičky byl: :střílejte z každé pozice". A tak se nám konečně střelou z půlky povedlo dát šťastný gól, který lehce tečovala soupeřova obránkyně, na 4:4. Všichni si oddechly. To byl gól za 5 min 12.
Nastalo prodloužení, do toho se holky vrhly a už po 20 vteřinách mohly ukončit prodloužení, jenže netrefily prázdnou bránu a tak se po 2 minutách a 26 vteřinách radoval soupeř, který trefou od mantinelu ukončil prodloužení. Zde se potvrdilo staré přísloví: Nedáš, dostaneš.

Každopádně holkám patří velké dík. I přes nevydařenou 2.třetinu nesložily zbraně a o výsledek se popraly úctivě.

Jaroměř - Florbalová akademie MB -  Nymburk (5:2)
V neděli děvčata zavítala do Mladé Boleslavy, kde se střetla s týmem, se kterým doma vyhrály 4:1. Čekalo se, že by holky mohly výsledek zopakovat, ale to ještě nevěděly, jaký tým na ně čeká. Složení týmu bylo úplně jiné, než který hrál u nás v Jaroměři. Nicméně holky vyslechly pokyny trenéra, na koho si máme dát pozor a šlo se na věc.
Holky do zápasu vlítly a na nic nečekaly, vzaly ho pevně do rukou a v 6.minutě vyhrávaly 1:0, po krásné dlouhé přihrávce z obrany. Na holkách bylo vidět, že soupeři nechtějí dát nic zadarmo a v 16.minutě zvyšovaly důrazem před branou na 2:0. Svojí bojovností a důrazem, bohužel byly v 18.minutě vyloučeny. A tak si soupeř mohl zahrát přesilovou hru. Holky oslabení zahrály velice dobře a tak svůj výsledek 2:0 udržely až do konce 1.třetiny.
Začátek 2.třetiny se děvčatům vůbec nepovedl, po 12 vteřinách soupeř snížil na 2:1. I přes pokyny ze střídačky, jak si zjednodušit rozehru, se nám rozehra nedařila. Soupeř nás dobře blokoval na mantinelech, přesnost našich přihrávek byla na bodu mrazu a co se týče drobných přestupků, v těch jsme zřetelně vyhrávaly. To se nám v  35. minutě stalo osudným, když se po standardní situaci od mantinelu podařilo soupeři vyrovnat skóre na 2:2. Ke konci 2.třetiny naše děvčata zahodila jednu tutovou šanci a tak se skóre neměnilo.
Po tvrdé promluvě trenéra stál na hřišti zase tým, který hrál v 1.třetině. Už po 34 sekundách, naše holky skórovaly střelou z půlky, skóre 3:2. Hra se přelévala od brány k bráně, ale naše golmanka nás podržela. Na holkách bylo vidět, že je hra baví a i zpřesňují své přihrávky. Opravdu se na to dalo koukat, ano byl to florbal. A tak 53.minutě holky navýšily své skóre na 4:2. To donutilo vzít si domácího trenéra Time-out. Nicméně jim to moc nepomohlo a naše holky přidaly v 59.minutě 5.gól.

I přes náročný cestovní víkend se holkám povedl, a to nám chyběla i velká opora, která se teď zotavuje ze zranění. Přivezly si domů 4 body a to je teď vyhouplo na 4.místo v tabulce. Nebýt zakletých druhých třetin, mohly by výsledky být uspokojivější. Ale vždy se najde v zápasech malá nekoncentrovanost a pak se musí bojovat do posledního dechu, jak nám to holky ukázaly v 1. zápase. Holky ukázaly týmového ducha, když je potřeba. Velké dík také patří golmance, která nám výborně odchytala obě utkání a podržela holky, když se jim nedařilo.
 

Velké derby sehrají holky doma 2.listopadu v 18:30, kde vyzvou soupeřky z  Hradce Králové. Pojďte podpořit naše holky v domácím prostředí.