ŽENY: Během prosincové pauzy na 1.místě

26.11.2013 10:55

Jaroměřské ženy se vydaly v neděli 24.11., na svůj poslední turnaj v letošním kalendářním roce (další odehrají 12.ledna na domácí půdě, po prosincové pauze způsobené MS žen, během kterého se zápasy nehrají), který odehrály v Přelouči, kde je vyjímečně čekaly hned 3 utkání během jednoho dne - s hradeckým "B" týmem, Pardubicemi a domácími hráčkami z Přelouče.

 

Jaroměř - HK "B"    3:1
Hradec přijel opět s jiným týmem, než se kterým jsme ho mohly vidět na ostatních turnajích, které byly zatím odehrány. Do zápasu naše holky vlítly jako uragán a vytvářely si spoustu šancí... Bohužel je však nedokázaly proměňovat. Ve 4. minutě se dokázaly konečně prosadit, i když se štěstím, ale i takové góly se počítají. Do konce první třetiny si holky vytvořily ještě několik šancí a hradecké hráčky k ničemu moc nepouštěly. Po první třetině vedly 2:0 a s výsledkem mohly být víceméně spokojené ( i když skóre mohlo být výrazně vyšší). Hradec na začátku druhé třetiny snížil a zápas byl zase zajímavější. Zanedlouho se ale radovala Jaroměř z vstřeleného gólu a odskočení opět na rozdíl dvou branek. I když už do konce zápasu nepadla ani an jedné straně, zápas byl chvilkami nahoru dolu a přinášel i pěkné kombinace, které bohužel nebyly proměněny. Jaroměřské hráčky si tak připsaly další 3 body do tabulky a mohly se připravovat na dlaší utkání.

 

Jaroměř - Pardubice - 5:2
V něm se letos poprvé potkaly s týmem Pardubic. Ze začátku zápasu si holky opět vytvořily nějaké šance, které nebyly zakončeny brankou, ale také se občas dostaly v obraně, kvůli nepřesnostem, do horkých chvilek...Nakonec se našim hráčkám během třetiny podařilo vsítit gól a mohly tak v klidu natupovat do druhé části za stavu 1:0. Ani druhá třetina nebyla gólově nijak přínosná - skončila stejným výsledkem jako ta předchozí - 1:0. Gólové "hody" přišly až v závěrečné patnáctiminutovce. Hned na začátku Pardubice snížily na 2:1 a naše holky musely zase zabrat. Během minuty se prosadily v přesilové hře a při hře 5 na 5 a odskočily tak soupeřkám na 4:1 a zápas byl de facto rozhodnut. Pardubické hráčky ještě dokázaly snížit na 4:2, ale minutu před koncem Jaroměř upravila na konečný výsledek 5:2 a byla ve 2/3 turnajového tažení.

 

Jaroměř . Přelouč    9:0
Vposledním zápase se potkaly dva týmy, které hrály na turnaji svůj třetí zápas. Naše hvězdy měly v živé paměti, jak dopadl vzájemný zápas těchto dvou týmů v Jaroměři, kde je Přelouč potrápila a holky "utrpěly" vítězství 2:1. K tomu byly přeloučské hráčky v euforii, jelikož dokázaly porazit Pardubice i hradecký tým, a tím si připsaly další vítězství do tabulky. Body samozřejmě chtěly brát i nám. To se jim však nepodařilo. 
začátek utkání byl jednoduše řečeno příšerný - bylo to usekaný, nepřesný, prostě o ničem. Přelouč se dostávala lehce do tlaku a jaroměřské hráčky se pomalu rozkoukávaly. Naštěstí to netrvalo dlouho a během 3 minut Jaroměř vedla 2:0. Do konce prvního dějství ještě přidaly jednu branku - 3:0. V 2.třetině tahala přeloučská golkmanka míček z branky celkově čtyřikrát a bylo jasný, kdo bude vítězem utkání. Přelouč se do útoku dostávala zřídkakdy a po většinu času se držela v obranném uskupení. K tomu si ještě zahrály 4 oslabení, což jim ze sil ještě ubralo, ale branku neobdržely ("díky" naší impotenci). V závěrečné části si i Přelouč vyzkoušela přesilovou hru, ale taktéž bez gólu. Ke konci utkání naše holky skórovaly ještě dvakrát a usilovaly o 10. branku v utkání, kterou nakonec nedokázaly vstřelit, a tak skóre zůstalo 9:0.

 

Jaroměřské dámy si tak z nedělního turnaje přivezly domů plný počet, tedy 9, bodů a stále jsou v sezoně bez porážky. Zimní pauzu tak stráví na první příčce v jejich divizi 2.ligy žen a budou se poctivě připravovat na další část sezony, ve které budou chtít potvrdit své postavení a dosavadní výsledky. Další turnaj holky sehrají na domácí půdě 12.ledna 2014, kdy změří síly s Vysokým Mýtem a s FBC Dobré.