ŽENY: Baráž o postup do 1.ligy potvrzena, nikdo už ji neukradne!!!

24.03.2014 18:20

Tuto neděli se měl konat poslední domácí turnaj v letošní sezoně pro naše ženy. Nicméně vzhledem k tomu, že tým Hořic kvůli nemoci nemohl dorazit, byl to turnaj pouze poloviční. Jaroměřské hráčky se utkaly pouze s hráčkami Skutče. V tomto utkání, v případě výhry, mohly slavit postup do baráže o 1.ligu, kterou by jim už nikdo nemohl vzít. A jak to dopadlo?...

Jaroměř – FbC Skuteč   13:3
I když hostující družstvo hrálo svůj druhý zápas dne, naše holky věděly, že nesmí nic podcenit a musí jít do zápasu naplno. Z předchozích dvou utkání věděly, že Skuteč není slabý soupeř a chtěly tak předejít situaci, kdy by prohrávaly a musely „zbytečně“ stresovat a dohánět gólové manko.
Vstup do zápasu se Jaroměři povedl na výbornou, když po 22 vteřinách vsítily první branku utkání. Na soupeřky vlétly a nic jim nedovolovaly. Hrálo se de facto pouze na obranné polovině soupeře a po 3 minutách už svítilo na tabuli skore 3:0 pro domácí. Soupeřky se ale nevzdávaly a při nedůrazném pokrytí skutečské hráčky došlo ke korigování stavu – 3:1. To však netrvalo dlouho, neboť otěže zápasu držely pevně v rukách naše florbalistky. Na konci první části byl stav 5:1 a dá se říct, že bylo rozhodnuto.
Začátky úvodních dvou třetin se prostě vydařily. I na začátku té druhé, tentokrát po 26 vteřinách, lovila skutečská golmanka míček ze své branky – 6:1. Brankové hody pokračovaly i nadále. A to převážně na straně domácích, i když opět došlo k inkasování branky zhruba v polovině třetiny. V tu chvíli to bylo už 9:2, takže na průběhu zápasu to nic neměnilo. Jediné, co zamrzelo, neudržení čistého konta domácích „lapaček“… Nakonec naše holky završily třetinu zaokrouhlením skóre na 10:2 a mohly tak v klidu jít do poslední části.
I v té padla branka v první půlminutě, tentokrát se však vlnila jaroměřská síťka – 10:3. Nicméně to bylo ze strany soupeře z pohledu branek vše. Ve zbylém čase už se prosazovaly pouze jaroměřandy, které nakonec závěreční siréna zastavila za stavu 13:3.
Konec zápasu, další tři body, důležité a potvrzení prozatímní neporazitelnosti v sezoně. A hlavně jistota baráže o 1.ligu!!! To všechno holky řádně oslavily.

Možná by se zdálo, že už není o co hrát. Není tomu tak! I zbývající zápasy je potřeba vyhrát, pokud chtějí holky hrát o postup do vyšší ligy před domácím publikem (i když po tom, co publikum předvedlo, resp. nepředvedlo ve většině utkání se Skutčí, nevím, zda je to výhra…). Každopádně se jaroměřské florbalistky budou snažit udržet sezonu bez porážky až do konce.
První ze tří kroků mohou udělat OPĚT DOMA A TENTOKRÁT OPRAVDU NAPOSLEDY! A to v pátek 28.3., kdy sehrají zápas s Hořicemi (přesunutý z této neděle) od 19.00 v jaroměřské hale.