ŽENY: 6 bodů z Přelouče...

03.11.2012 22:13

Na druhý turnaj soutěže jsme odcestovali 27. října do Přelouče, kde na nás čekaly další dva zápasy - tentokrát jsme se střetli s Dobruškou a vyzvali jsme i domáví Přelouč.

 

Jaroměř - Dobruška    7:0

Při nástupu na rozcvičení na hrací plochu byl vidět nepoměr hráček na jedná a na druhé straně. Jak v bráně, tak v poli jsme měli oproti soupeřkám dvojnásobek hráček. Do zápasu jsme vstoupili s jasnými pokyny, které jsme se snažili dodržovat. Jakmile jsme je dodržovali, bylo vidět, že ovládáme hru. Soupeř hrozil pouze z našich nepřesností a z našich chyb, kterých nutno podoktknout nebylo mnoho. Vzhledem k tomu, že protihráček bylo málo, neměli jsme problém je přehrávat. Bylo vidět, že máme víc sil a díky nízkému počtu protihráčeka jejich brzké "utahanosti" jsme měli na vše dostatek času, a tak bylo možní vidět u nás moc nevídané - hráčky zvedaly hlavy a koukaly, kde kdo je a kam mohou přihrát. I díky tomu jsme jasně přehrály Dobrušku 7:0 a první trojice bodů byla doma.

 

Jaroměř - Přelouč    16:1

Po prvním zápase jsme měli delší pauzu, ve které jsme stihli dokonale zregenerovat (i když z úplněho počátku byla u některých cítit tíha oběda). To se také projevilo - již po 43 sekundách jsme inkasovaly. Následně jsme ale na Přelouč doslova vlítli a během 5 minut vstřelily 3 branky. Od té doby jsme držely otěže zápasu jasně ve svých rukách. Do konce první části jsme přidaly ještě další tři branky a vedly tak 6:1. Naše hra byla dobrá. Hodně přihrávek, střel, dokonce i dorážky před bránou. Druhá třetina skončila stejnou sumou vstřelených branek na naší straně. - skore narostlo na 12:1. Do třetí třetiny změnily soupeřky obrannou fázi a postavily "beton" - celistvý, kompaktní útvar, který měl zabránit vstřelení dalších branek. Nutno říct, že ze začátku to fungovalo, po chvíli jsme ale našli recept i na tuto obranu a dokázaly skorovat ještě čtyřikrát - celkový počet branek se tak zastavil na počtu 16.

 

Když shrnu oba dva zápasy dohromady, musím pochválit celé družstvo za plnění pokynů. Opět jsme si dokázaly, že jsme zase o kus lepší a že když chceme, tak umíme hrát pěkný florbal ( i když nutno říct, že v obou zápasech jsme na vše měli dostatek času - uvidíme, jak to bude vypadat při napadání). V obou zápasech jsme ukázaly pěknou týmovou hru, které se určitě budeme držet i nadále. Tedˇ máme měsíc pauzu, ve které budeme pilně trénovaz na další turnaj, na lterý pojedeme 25.11. do Hořic a změříme síly s Pardubicemi a domácími Hořicemi.