ŽENY: 6 bodů je doma

13.02.2013 20:24

V neděli 10.února jsme se vypravily do nedalekého Hradce Králové, kde změřil síly s týmeme Skutče a s týmem Vysokého Mýta. Věděly jsme, že po domácím zaváhání s hradeckými celky (především s IBK HK B) nesmíme ztratit ani bod, pokud chceme pomýšlet na boje o místa nejvyšší...a jak to dopadlo se dozvíte v následujících řádcích.

 

Jaroměř - Skuteč    13:4
S týmem Skutče jsme se potkali už v první polovině sezony, a tak jsme věděly, že nepůjde o jednoduchý zápas, že nesmíme nic podcenit a hrát sovji hru. To se  nám povedlo, na soupeře jsme vlítli a po necelé minutě vedli 1:0. Následně jsme během 8 minut vstřelily další dvě branky, kdy jsme jednou dokázaly využít přesilovou hru. Naše hra vypadala dobře, soupeřky jsme k ničemu moc nepouštěly a přehrávaly je. Začátek druhé třetiny se odvíjel v podobním duchu a tempu - dvě branky během necelých tří minut - 5:0. Ani soupeřky se však nedaly a korigovaly na 5:1 a následně na 6:2. Do konce druhé části jsme však stihly přidat ještě dvě branky, a tak jsme se před poslední třetinou mohly s klidem dívat na tabuli, kde svítilo skore 8:2. V třetí části jsme hráli druhé oslabení (první jsme ubránili) během něhož jsme inkasovali ze standartní situace - třetí gol v naší síti. Nakonec jsme přidaly 4 gola inkasovaly už pouze jednou. Tak vznikl výsledek 13:4. Nutno říct, že většina golů, které jsme dostaly, vznikly ze situace, kdy jsme propadly v souboji 1 na 1 při zpracování balonku. 

 

Jaroměř - Vysoké Mýto    7:3
Do druhého zápasu jsme nastoupily po dvouzápasovém oddychu a bez trenéra na lavičce - což byl zásadní problém. Ale i tak jsme si s ním dokázaly poradit, i když kolikrát na lavičce vzniklo to,c o nikdo nechtěl - zbytečné hulákání a dohady. Nakonec ani to nám nezabránilo v cestě za dalšími třemi body, i když tato překážka byla těžká. Dlouho jsme držely vyrovnané skore, dokonce jsme po většinu času museli dotahovat. Velkým problémem bylo přizpůsobení se hře soupeře a odmítání nasazení hry naší. Stav po první třetině - 3:3. Ani druhá třetina nepřinesla moc změnu, hra byla neurovnaná, zbrklá a nepřesná. I tak jsme dokázali vstřelit vedoucí branku a aspon trochu se uklidnit. I když stále to nic neznamenalo. Po druhé třetině - 4:3. 
Začátek třetí třetiny bychom mohly hodnotit hozně, jelikož jsme šli po dvou minutách do 4 a po další minuté dokonce do 3. Ačkoli to nevypadalo dobře, až tato situace v nás dokázala probudit tu poctivost, přesnost a klid do našich hlav a hokejek. Po ubránění oslabení bylo vymalováno, když jsme ihned po naskočení trestané hráčky vstřelily branku na 5:3 a tím rozhodli celý zápas. Nakonec golmanka Vysokého Mýta lovila míček z branky ještě dvakrát. 

 

Při celkovém ohlídnutí za celým turnajem musím říct, že pokud není nikdo z trenérů na lavičce, jde do tuhého a je to o nervy! Na druhou stranu si myslím, že celé družstvo zaslouží pochvalu za odvedený výkon v obou zápasech a především za pevné nervy v zápase druhém. Konečně nám to začalo padat, což doufám bude pokračovat i v dalších zápasech. I kombinace hry jak 5 na 5, tak i v přešilovkách se opět zlepšila a znovu jsme se posunuli dál. K tomu ubráněná většina oslabení. To vše svědčí o týmové hře. Jen tak dál.