ŽENY: 1. ligový turnaj ve Skutči

14.10.2012 00:00

 

Na první ligový turnaj letošní sezóny se družstvo žen vydalo do Skutče, která hraje soutěž prvním rokem. V nové, pěkné sportovní hale jsme se nejprve utkaly s dalším novým týmem v soutěži – Vysokým Mýtem a poté se stálým rivalem – Hradcem Králové „A“.
 

Jaroměř – FTC Vysoké Mýto      6:3
Soutěž pro nás začala soubojem v pro nás neznámým týmem z Vysokého Mýta. I když nutno říci, že jsme poznaly několik hráček, které se proti nám před pár lety stavěly v barvách Litomyšle. Hlavním předsevzetím do tohoto zápasu bylo vyzkoušet si herní systém a dodržovat ho. Hra se ze začátku přelévala, ale více šancí jsme měly my. Žádná z nich však neskončila gólem. Naopak jako první jsme inkasovaly my, když jsme nedůrazně zahrály v brankovišti. Následně jsme ale do konce první části dokázaly převést vedení na svou stranu dvěma góly. Krátce po začátku druhé třetiny jsme se dostaly do dvoubrankového vedení. To nám ale vydrželo pouhých 17 sekund, když Mýto snížilo. Do poslední části jsme vstupovaly za stavu 5:3. Na konci utkání se skóre už moc nelišilo, nakonec jsme vyhráli 6:3.

 

Jaroměř – IBK Hradec Králové „A“           3:3
Už před nástupem na palubovku jsme věděly, že to nebude lehký zápas a že to bude tvrdá hra. To, co se ale dělo na hřišti, vygradovalo až za únosné meze. Hra byla velice tvrdá. S hradeckými hráčkami jsme si nedarovaly centimetr palubovky zadarmo. Přišlo několik nadhraničních zákroků u mantinelu (především ze strany Hradce), bohužel bez potrestání. Naopak na trestnou lavici usedla Vondráková za vrážení. Hra postupně čím dál více gradovala. Hradec se ujal vedení, ale my jsme srovnaly a dostaly se i do vedení. V proměňování šancí jsme se ještě vystřídaly, Hradec vyrovnal, my opět navýšily a nakonec opět inkasovaly. Nutno říct, že Hradec měl víc šancí na vstřelení branky.
Dusno, které bylo na hřišti, z části utnuli rozhodčí v polovině utkání, kdy zasadili definitivní knokaut vrážení u mantinelu – hra se uklidnila, ale tempo nepokleslo. Konečné skóre bylo vyrovnané. Obě družstva chtěla vyhrát, a tak lze říct, že po předvedeném výkonu je remíza asi zaslouženým bodem pro každé družstvo. Důležité ej, že všichni zápas přežili a nebyly žádné velké ztráty. Rozhodně se máme jak my, tak Hradec na co těšit do druhého vzájemného zápasu.
 

Celkové hodnocení turnaje je rozhodně kladné. Byly to první soutěžní zápasy, a i když jsme do své hry přidaly nějaké novinky, které jsme si ani moc nemohly nacvičit, protože se chlapů v poháru tak daří, vypadala naše hra celkem dobře. Ještě je co zlepšovat, ale to příjde s tréninky, které budou věnovány hernímu systému. Obzvláště druhý zápas ukázal, že dokážeme hrát tvrdou hru a že se rozhodně nebojíme žádného soupeře. V dalších utkáních (27.10.) nás čeká Dobruška a Přelouč, která bude hrát v domácím prostředí. Doufejme, že přeneseme herní pohodu i do těchto zápasů a že přibude počet vstřelených gólů na naší straně.