ŽENY: 1. KOLO POHÁRU - VYDAŘENÝ ÚVOD, BOHUŽEL BEZ POSTUPU

10.09.2012 20:42

 

Praha (ne)dobyta

Na své letošní první zápasy se družstvo žen vydalo do hlavního města – Prahy, na Vinohrady, kde je čekalo první kolo poháru české pojišťovny. Tam se postupně utkaly s celky Českých Budějovic, Nymburka, Vinohrad a Wizards.

 

FBC Štíři České Budějovice – Jaroměř    3:8

Do prvního zápasu jsme vstoupily velice dobře. Držely jsme si pozice, bránily a dařilo se nám i v útoku. Bylo vidět, že máme chuť hrát po letní pauze, a to se projevilo i na nasazení. Postupně během tří třetin jsme dokázaly vsítit celkem 8 branek (dařilo se zejména první lajně, ale všechny útoky tlačily soupeře). A i když jsme inkasovaly tři góly, vítězství patřilo nám.

 

SKP Nymburk – Jaroměř   7:2

V druhém zápase prvního dne turnaje, jsme nastoupily proti hráčkám Nymburka. I když kolikrát na hřišti byla značná naše herní převaha, Nymburk ovládl zápas sedmi vstřelenými góly (z našich chyb a propadnutí v obraně), ale také jejich týmovou hrou, kdy o sobě hráčky velice dobře věděly. Bohužel jsme naše střelecké umění nepředvedly v dobrém světle a vstřelily pouze 2 branky, kterými jsme nemohly konkurovat soupeřkám. Zápas byl rozhodnut a my tak ztratily první body v turnaji.

 

TJ Sokol Královské Vinohrady – Jaroměř   2:1

Nedělní zápas jsme začaly dobrou hrou, zejména v obraně. Bohužel nás opět trápilo neproměňování gólových šancí. Do vedení se vinohradský tým dostal po proměněném trestném střílení. Skóre se dlouho neměnilo. Nedalo se však říct, že by hra byla tak úplně vyrovnaná, soupeře jsme tlačili, přehrávaly… Po čase přišla odměna – vstřelení vyrovnávací branky. Vyrovnaný stav ovšem netrval dlouho, po špatném rozebrání hráček při standartní situaci vstřelily soupeřky vedoucí a bohužel pro nás i gól pro ně vítězný. Nic na tom nezměnilo ani naše napadání. Zápas už jsme nedokázaly vyrovnat, natož otočit.

 

DDM Praha 10 (Wizards) – Jaroměř   4:4

Bohužel i v posledním utkání jsme ztratily body, a tím pro nás zhasla i teoretická naděje na postup do dalšího kola. Konečný výsledek, bohužel, opět neodpovídá předvedené hře.  Sice jsme prohrávaly 1:0, ale následnými čtyřmi góly jsme stav otočily na 1:4 a rozhodně byly lepším a florbalovějším družstvem na hřišti. Nemohu to nazvat jinak než ztrátou koncentrovanosti, či zkratem v posledních 6-8 minutách, kdy jsme obdržely 3 góly. Nakonec jsme mohly být ještě rády za remízu.

 

Z mého pohledu se turnaj až na utkání s Nymburkem a závěr utkání s Wizards vyvedl a my jsme ukázaly, že jsme opět během sezóny vyspěly k lepší hře. Naším největším katem je proměňování šancí, což se, jak jistě všichni doufáme, do začátku sezóny zlepší. Turnaj ukázal, že pokud budeme hrát svou hru, můžeme v sezóně rozhodně hrát vyrovnané zápasy s kýmkoli.