V semifinále vedeme po prvním víkendu 2:0!

22.03.2018 19:07

    O víkendu 17. a 18. 3.se v Jaroměři odehráli první dva zápasy semifinále Play-off Národní ligy - skupiny západ. My jsme postoupili po sérii 3:0 proti ASK Orka Čelákovice a náš soupeř, TJ Sokol Mukařov, zvítězil v poměru 3:1 proti Panthers Praha. Mukařov skončil po základní části na páté příčce, ale minulou sezonu byl schopný celé Play-off vyhrát i z pozice osmé, bylo tedy jasné, že nepůjde o jednoduchou sérii.

 

    TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Mukařov  7:6pn (1:1; 2:1; 3:4; 0:0; 1:0)

    To se potvrdilo hned v prvním utkání, které mělo od začátku parametry Play-off na hřišti i v hledišti. Na branku se však čekalo až do čtrnácté minuty, když jsme ve vlastní přesilovce inkasovali přičiněním Petra Kašpara. V té samé početní výhodě ale naštěstí stihl vyrovnat Petr Hofman. I přes naše další dvě oslabení se v první části skóre neměnilo.

    Změna přišla až ve druhé třetině, kdy jsme se poprvé dostali do vedení, a to postupně na 3:1 góly Tomáše Černého a Kuby Kopeckého. Během půl minuty však hostující Karel Svatoš korigoval na rozdíl jediného gólu cca dvě minuty před koncem hrací části.

    No a na začátku té třetí bylo opět srovnáno, když se trefil Karel sláma - 3:3. Před polovinou třetiny padly během minuty hned tři branky! Nejprve nás dostal do vedení 4:3 Kuba Kopecký, soupeř však bleskurychle otočil na 4:5 zásluhou Tomáše Vaculíka a Waltera Schuberta. Za další dvě minutky to už bylo 4:6, když se trefil Karel Svatoš. Mukařovská Traverza byla tou dobou samozřejmě na koni a nás dále tlačila, my jsme odolávali a postupně vystrkovali růžky. Čas však docházel. Necelé čtyři minuty před koncem základní hrací doby jsme však dostali příležitost minutové hry pět na tři a Kuby Kopecký nám vlil završením svého hattricku novou krev do žil - 5:6. Příležitost k vyrovnání se ale tenčila. Nebylo tedy na co čekat a museli jsme zkusit risk při power-play. Ten tentokrát přinesl zisk díky skvělé spolupráci Dominika Emlara a skórujícího Petra Hofmana.

    Šlo se tedy do prodloužení, ve kterém jsme přečkali nepříjemné oslabení. Utkání nerozhodl ani jeden z celků a tak došlo na nájezdy. V těch měl rozhodující slovo Tomáš Černý a první vítěztví bylo naše!
    Hattrickem se na výhře podílel Kuba Kopecký, Petr Hofman přidal gól a k tomu tři asistence!

      ONLINE

    Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "Díky našim individuálním chybám jsme si málem nechali utéct zápas, avšak díky nasazení v závěru jsme ho překlopili na naši stranu. Zítra musíme makat naplno jako dnes. Děkujeme divákům za podporu!"

    Komentář hostujícího trenéra Marka Chlumského: "Tak jak bylo předpokládáno, tak série bude velmi vyrovnaná a budou rozhodovat maličkosti. Zítra nás čeká další utkání, my se na něj těšíme! Děkujeme divákům a soupeřům!"

    branky: 14. Petr Hofman, 27. Tomáš Černý, 36. Jakub Kopecký, 48. Jakub Kopecký, 57. Jakub Kopecký, 60. Dominik Emlar, Tomáš Černý - 14. Petr Kašpar, 39. Karel Svatoš, 42. Tomáš Sláma, 49. Tomáš Vaculík, 49. Walter Schubert, 51. Karel Svatoš; rozhodčí: Jan Knap - Martin Kněžík; vyloučení: 4:4; využití: 2:0; diváků: 164; zásahy brankářů: Lukáš Flégl 21 - Karel Mrkos 28

 

    TJ Sokol Jaroměř - TJ Sokol Mukařov  9:3 (1:1; 2:1; 6:1)

    Druhé utkání se dlouho vyvíjelo podobně jako předchozí. První trefu si opět připsali v polovině úvodní části hosté, když se rychlou střelou zápěstím trefil Tomáš Vaculík. Srovnání přišlo za čtyři minuty z florbalky Honzy Školy. A to bylo i přes naší přesilovku, která se přelila do druhé třetiny, opět vše.

    Poprvé nás do vedení dostal z počátku prostřední části Petr Hofman! Za několik minut však bylo srovnáno díky pěknému usměrnění míčku Adama Vejrycha, který ho tečoval za svým tělem. Do šaten jsme naštěstí šli s vedením 3:2 díky gólu Tomáše Hejzlara z 33. minuty, stav se neměnil ani přes naše oslabení.

    Po dvou a půl minutách třetí části bylo srovnáno na 3:3 díky mukařovskému Ondřeji Kalátovi a vypadalo to, že se bude odehrávat stejný scénář jako v neděli. Nebylo tomu tak. Ve 47. minutě vsítil branku na 4:3 Tomáš Hejzlar a hosté měli necelé dvě minuty na to šanci vyrovnat z nařízeného trestného střílení. To jim nevyšlo a ze hry jsme začali mít více my. Z toho vyplynulo postupné zvýšení na 6:3 díky Kubovi Kopeckému a Petru Hofmanovi. Něco přes čtyři minuty před koncem třetí třetiny zkoušel Mukařov hrou v šesti dotáhnout zápas alespoň do prodloužení. Tato snaha vyústila v dvě branky našeho Petra Hofmana a o zápase bylo rozhodnuto! Na konečných 9:3 poté ještě při vlastním oslabení navýšil Michal Nožička! Průběh ale nebyl tak jednoduchý, jak by se dle skóre mohlo zdát.
    Čtyři góly si připsal Petr Hofman, mezi jehož zásahy se počítají obě naše trefy při soupeřově power-play za stavu 6:3. Pěti body za branku a čtyři asistence se zaskvěl Kuba Kopecký.

    ONLINE

    Komentář trenéra domácích Martina Klapky: "Ač skóre vypadá děsivě, celý zápas byl velice těžký a tvrdý. Na rozdíl od včerejšího zápasu jsme se vyvarovali větších chyb a zápas jsme trpělivě dotáhli do vítězného konce. Děkuji soupeři za hru a velmi děkuji skvělým divákům, kteří nás hnali dopředu."

    Komentář trenéra hostí Marka Chlumského: "Dnes se Traverza trápila v zakončení a díky tomu jednoznačně prohrála, protože na 3 vstřelené branky se nevyhrává. Nyní nás čeká za 2 týdny návrat do Jaroměře, kde zakončíme sérii. Děkujeme soupeři a fanouškům!"

    branky: 15. Jan Škola, 23. Petr Hofman, 33. Tomáš Hejzlar, 47. Tomáš Hejzlar, 51. Jakub Kopecký, 54. Petr Hofman, 57. Petr Hofman, 59. Petr Hofman, 59. Michal Nožička - 11. Tomáš Vaculík, 26. Adam Vejrych, 43. Ondřej Kalát; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 146; zásahy brankářů: Jiří Veinfurter 30 - Karel Mrkos 23

 

    Nyní tak s vedením 2:0 vyrážíme na horkou půdu do Prahy, kde máme dva mečboly. Proti Orce se nám podařilo využít hned ten první a doufáme, že tak tomu bude zas. Již tradičně vypravujeme společný autobus, kterým mohou jet na zápas(y) fanoušci společně s hráči. Jsme našim podporovatelům vděční za dlouhodobou podporu a víme, že i v nich je naše síla! První utkání začíná v sobotu 24. 3. ve 20:00 v hale na Děkance (Děkanská vinice 987/5) a pokud by to "necinklo," tak druhé v neděli 25. 3. v hale při ZŠ v Kunraticích (Předškolní 420), kde by souboj začal v 16:00.