ŽENY: Únorový turnaj žen

02.03.2012 11:17

 

Jablonné nad Orlicí – Jaroměř                   3:1

V prvním sobotním zápase na jaroměřské hráčky čekal tým z Jablonného, se kterým ještě tuto sezónu neměly možnost změřit síly.
Do zápasu jsme nastoupili se třemi útočnými lajnami, kdy byla nově utvořená první lajna, jelikož 2 ze 3 stálých hráček nemohly nastoupit (zdravotní, či jiné důvody). Ze začátku jsme soupeře ihned zatlačili před jeho bránu a drželi balonek u ní, ale neprosadili jsme se. Celkově byla hra velmi vyrovnaná. Bohužel, jsme jako první inkasovali my a skóre po první třetině bylo 1:0. Nevzdávali jsme se a stále bojovali o každý míček. Věděli jsme, že pokud zamakáme, máme na to, abychom tohoto soupeře porazili. Tlak se vyplatil a z důrazu na brankovišti padl vyrovnávací gól. Avšak chvíli na to lovila naše golmanka po druhé míček z brány. Nelze jí však nic vyčítat, jelikož zachytala fantasticky a svými zákroky drželo naše družstvo stále na dostřel. Nakonec jsme ve třetí třetině obdrželi opět jednu branku a odcházeli ze zápasu jako poražení za stavu 3:1 pro soupeře. I přes takovýto výsledek a prohru byla naše hra na úrovni a ukázali jsme, co všechno v nás je. Nesvěsili jsme proto hlavy, odnesli si ty dobré věci ze zápasu a chystali se na druhé utkání.

 

Jaroměř – IBK Hradec Králové „B“           9:2

Do druhého zápasu jsme vstoupili opět aktivně a pokračovali v nastolené laťce z prvního utkání. K napadání rozehrávky jsme přidali přesnější přihrávky a co je nejdůležitější, přidali jsme hlavně střeleckou formu! Docela dlouho byl stav vyrovnaný nebo se soupeř držel na dostřel. Nakonec však první třetina skončila dvoubrankovým rozdílem – 3:1. Obzvláště druhá třetina se nesla v duchu jaroměřské převahy. Hradecké hráčky se do šancí dostávaly pouze sporadicky, a když už, tak stála v cestě případnému gólu naše brankářka. Během druhé završily dvě naše hráčky hattrick a tím byl zápas definitivně rozhodnut v náš prospěch, když tabule po druhé třetině ukazovala stav 8:2. Ani třetí třetina, kdy byl již stav rozhodnut, nepostrádala spoustu šancí. Z velkého počtu se nám podařilo proměnit už jen jednu a tak zápas skončil vysokou výhrou 9:2.

 

Celkové hodnocení obou zápasů je rozhodně kladné, a to i přes prohru s Jablonným. Určitě jsme ukázali, že jaroměřské hráčky florbal hrát umí a že, když jim to bude padat, musí se s nimi počítat v každém zápase. Tak jen doufám, že nám střelecká forma z posledního zápasu vydrží i na domácí turnaj, abychom si neutrhli ostudu.