TVRDÉ UTKÁNÍ S BUDĚJOVICEMI, BODY VŠAK ZŮSTALY DOMA!!!

13.11.2019 21:27

Velice tvrdé a vyhrocené utkání odehrál mužský A-tým v neděli 10.11. v domácí hale ASVA, kde porazil známého soupeře z Českých Budějovic. Jaroměřští zvítězili rozdílem jedné branky 4:3 a přidali tak další body do tabulky.

 

Utkání mělo hned od počátečního buly svižné tempo a již v první minutě si oba brankáři připsali své první zákroky. Ve 3. minutě skóre zápasu otevřel Emlar. Hosté neotáleli a po pár vteřinách vyrovnal Vlček. Na míčku hráli spíše domácí Sokoli a díky skvělé souhře Kopecký poslal přesnou trefou domácí do vedení. Již v první třetině se muselo vylučovat, konkrétně na straně hostí za blokování soupeřovy florbalky, ale domácí přesilové hry bohužel nevyužili. V 16. minutě vymetl růžek branky Kárník z Jaroměře, který si připsal svůj první bod za mužský A-tým, a navýšil skóre na 3:1!

Oba týmy nastoupily do druhé třetiny aktivně a hra byla nahoru. V 5. minutě snížil náskok Jaroměře Měřička, v 8. minutě využil Kopecký přihrávky od Hofmana a domácí opět vedli rozdílem dvou branek. Budějovice přidali jak na četnosti střelby, tak na tvrdosti a rozhodčí byli nuceni vylučovat. V 15. minutě přišlo vzájemné vyloučení Kopeckého s Matějčkem za hrubost, o necelé dvě minuty později si šel odpočnout na trestnou hostující hráč za bránění ve hře a minutu před koncem hrací části byl udělen trest i domácímu Černému za nadzvedávání hokejky.

Třetí periodu začali hosté s početní výhodou, která se jim nevyvedla. Chuť si spravili ve 4. minutě, když Hanák po individuální akci zakončil pod ruku Špačka a upravil stav utkání na 4:3 pro domácí. Ve zbývající části utkání byla hra poměrně vyhrocená. Obě mužstva ostřelovala branky soupeře, ale ne a ne úspěšně zakončit. Pět minut před koncem rozhodčí ještě stihli vyloučit domácího Rozkovce a o tři minuty později opět domácího hráče Školu. Hosté pro svůj neúspěch nevyužili ani jedné přesilovky a domácí tak na domácí půdě vybojovali cenné body!

 

Komentář trenéra domácích Martina Klapky: ,,Dnes opět velice tvrdé a emotivní utkání se známým soupeřem, které jsme ovládli v první polovině a následný náskok i přes četná oslabení udrželi. Děkuji soupeři za zápas a divákům za podporu.“

Komentář trenéra hostí Lukáše Malého: ,,K radosti domácích fanoušků odvážíme dva zraněné hráče. Jsem rád, že aspoň domácím pořadatelům se nelíbí chování fanoušků, jak jsem se právě dozvěděl. Nerozumím tomu, jak někdo může zranění hráče slavit. Bohužel za ty roky, co sem jezdíme, jsme si na to i zvykli. Obdivuji všechny týmy, které tady dokáží vyhrát, i všechny lidi, co sem jezdí dobrovolně pracovat. Doma Jaroměř porazíme, víc nemá tady smysl hodnotit.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Štíři Č. Budějovice 4:3
branky:
3. Dominik Emlar, 8. Jakub Kopecký, 16. Jakub Kárník, 29. Jakub Kopecký – 4. Dominik Vlček, 26. Michal Měřička, 45. Tomáš Hanák      

vyloučení: 4:3

využití: 0:0

diváků: 128

zásahy brankářů: Šimon Špaček 33 – Radek Kulhan 27