STARŠÍ ŽÁCI: Zápas s CSP jsme nezvládli, na MČR se letos nepodíváme

22.03.2012 12:28

TJ Sokol Jaroměř - Orel Rtyně v Podkrkonoší   8:1

Prvním soupeřem nám byl tým ze Rtyně. Z prvního vzájemného zápasu ze Dvora jsme věděli, že nám rozhodně nedají nic zadarmo. S vědomím důležitosti tohoto zápasu jsme hráli z počátku trošku nervozně. Mírně nás uklidnil v polovině třetině krásnou brankou Dominik Sukup. Když těsně před koncem třetiny zvyšoval Honza Lehký na 2:0, nervozita z nás spadla úplně. Zbylým dvěma třetinám jsme už jasně dominovali a dokráčeli k pohodlnému vítězství 8:1.

 

TJ Sokol Jaroměř - CSP Hradec Králové   0:4

Zápas o to, kdo zvítězí v celé lize a podívá se tak na MČR, se nám bohužel moc nevydařil. I přes veškeré snahy trochu uklidnit hráče, byla patrná značná nervozita z důležitého zápasu - každý zkrátka moc dobře věděl, o co se hraje. Avšak v tomto ohledu na tom nebyl náš soupeř rozhodně lépe. První třetina byla poměrně vyrovnaná a ani jednomu z týmů se nedařilo dostat do vyloženě gólové situace. Největší šanci jsme měli v první třetině my, když střela z větší vzdálenosti trefila nejdříve jednu tyč, odrazila se do tyče druhé a nakonec míček, k naší smůle, skončil před brankovou čárou. Jak by asi zápas vypadal, kdyby hrály milimetry v náš prospěch? Možná úplně jinak, možná ne - to jsou jen „kdyby“. Každopádně do druhé třetiny se šlo za nerozhodného stavu 0:0. A právě 20 vteřin na začátku druhé třetiny rozhodlo o tom, kdo že bude tím šťastnějším týmem. Po dvou hrubkách v obraně jsme dostali v krátkém sledu dva úplně totožné góly. Do té doby velmi opatrné CSP si dávalo ještě větší pozor na to, abychom jejich bránu ohrožovali co nejméně, a to se jim dařilo. Další dva góly ve druhé třetině byly už jen posledními hřebíčky do naší rakve. Třetí třetina už byla částí, kde by nám pomohl prakticky jenom zázrak nebo totální selhání soupeře - ani jedno se nekonalo, a tak mohla vypuknout obrovská radost hradeckého týmu.

Nepodařilo se nám tak zopakovat výkon z Hradce, kde jsme CSP dokázali porazit 4:3. Nutno ale podotknout, že náš soupeř tentokrát zvolil opatrnější hru a dokázal zužitkovat značné výškové převahy v osobních soubojích. Výborně postavený obranný blok CSP nám dělal značné problémy v přechodu do útoku a tři výrazné hrubky v naší obraně dokázal náš soupeř nekompromisně ztrestat. Nezbývá, než popřát hradeckému CSP, ať se jim jejich účast na MČR povede co nejlépe.

To, co nás mrzí nejvíce je, že jsme nedokázali dopřát alespoň dílčí radost ze vstřelené branky našim fanouškům, kteří přišli ve velmi hojném počtu. Myslím, že odhad okolo 70 - 80 diváků je reálný. Nevím, jestli vůbec některému zápasu jakéhokoli družstva starších žáků v našem kraji přihlíželo více diváků. Troufám si tvrdit, že nikoli. Takový hluk a povzbuzování naše hala při florbalovém utkání snad ještě nezažila. Děkujeme!

Viktor Ulip