STARŠÍ ŽÁCI: Vítězství nad lídrem ligy, krutá prohra s Montasem

22.02.2012 16:39

TJ Sokol Jaroměř – CSP Hradec Králové   4:3

Poprvé v sezóně došlo k souboji prvních dvou týmů ligy. Lídr tabulky, hradecké CSP, doposavad neokusil, jak chutná porážka. Změnit to mělo až utkání s našimi staršími žáky.

V předzápasových kalkulacích byl logicky mírným favoritem jistě tým CSP. Hráli v „domácím“ prostředí, v sezóně ještě neprohráli, většina hráčů CSP je o rok starší než ti jaroměřští, průměr obdržené branky na zápas pod hranicí jedné branky a průměr vstřelených branek se blížil hranici 10 na utkání – trumfy v rukách tedy držel náš soupeř.

Už od první vteřiny se hrálo ve vysokém tempu. Vyložených šancí sice bylo nejprve po málu, ale i přesto jsme se brzy radovali z první branky, když míček se podařilo dostat do brány Jakubovi Jarkovskému. Netrvalo však dlouho a CSP parádní střelou Huška vyrovnalo.

Ve druhé třetině pokračovala hra z té první, kdy sice Hradec byl týmem, který měl na čepelích míček o něco častěji, avšak nebyl nebezpečnější, než naši borci. Zhruba v polovině třetiny nás dostal do vedení opět Jakub Jarkovský a o další minutu později po krásné sérii několika přihrávek z první, která doslova rozložila hradeckou obranu, dokonal Jakub hattrick.

Do třetí třetiny jsme nastupovali za příznivého stavu 3:1. Hradec do ní logicky nastoupil velmi aktivně s hodně vysunutým napadáním, což sice nebylo pro obránce příjemné, ale ve většině případů se s tím dokázali vypořádat a soupeře nedostali žádnou svojí chybou do vyložené šance. Přesto se po delším tlaku dokázal prosadit Kudelka v polovině třetiny a necelé dvě minuty před koncem vyrovnal Erhart a zúročil tak mohutný tlak, který si náš soupeř v této fázi hry vytvořil. Už se zdálo, že tento zápas nám důležité 3 body nepřinese. S tím se ale naši hráči nesmířili a v čase 11:08 střelou z půlky hřiště nám definitivně navrátil vedení Dominik Emlar.

 

TJ Sokol Jaroměř – FBC Montas Hradec Králové   2:3

Zápas s Montasem měl být ten jednodušší. Soupeř navíc nastoupil pouze se sedmi hráči v poli, což společně s postavením v tabulce nevypadalo nijak hrozivě. Bohužel houževnatá obrana ve spojení s jistotou v bráně, kterou v tomto utkání hradečtí v podobě svého gólmana jednoznačně měli, udělala své. Sice se nám povedlo vstřelit v první třetině branku díky důrazu Lukáše Panovského v brankovišti, ovšem vyrovnávací gól na sebe nenechal dlouho čekat. Druhá třetina se nesla ve znamení dobývání hradecké brány – gól bohužel nepadl. Ve třetí třetině jsme se brzo dostali opět do vedení, ale to bylo od nás vše. Do konce zápasu jsme ještě dvakrát po hloupých chybách inkasovali a „překvapivý“ výsledek byl na světě. Gratulace soupeři.

 

Výborný dojem z prvního zápasu s CSP, který byl nepochybně nejkvalitnější v letošním ligovém ročníku, nám bohužel zhatila hloupá prohra s Montasem. Naštěstí z pohledu tabulky to byla pro nás ta lepší varianta. Kdybychom prohráli s CSP, mohli bychom se s vidinou vítězství v lize a postupem na MČR nadobro loučit. Takhle to máme stále ve svých rukách, byť nás nečeká rozhodně nic lehkého. Snad nám k dalším vítězstvím i nadále budou pomáhat skvělí fanoušci zejména z řad rodičů, kteří v sobotu jenom potvrdili, jakýže to východočeský klub má ty nejlepší fanoušky.. :)

 

Náš B tým cestoval o den později do Rtyně v Podkrkonoší. Ve velmi oslabené sestavě jsme podlehli Náchodu 0:14 a Rtyni 1:13.

Viktor Ulip