STARŠÍ ŽÁCI: První klopýtnutí

19.01.2013 18:53

 

V neděli 13. ledna jsme se vydali na 13. a 14. zápas sezóny. Bohužel jsme utrpěli první ligovou porážku v sezóně.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Trutnov (DTJ)   3:5

Trutnov má ve své sestavě značný počet šikovných a celkem urostlých hráčů, takže bylo jasné, že se nebude jednat o jednoduchý zápas. První třetina, ve které jsme sice dostali rychlý gól, byla plně v naší režii. K čemu nám ale bylo, že se 80% času hrálo u soupeře, když jsme nebyli schopni prostřelit trutnovského brankáře? Chyběla výraznější snaha clonit gólmanovi, střely tečovat a dorážet. Naše hra na brankovišti byla tentokrát nulová. Začátek druhé třetiny se nám hrubě nevydařil. Dvě rychlé branky díky nepřistupování k hráčům nás znatelně opařily, přesto i v této třetině jsme měli mírnou herní převahu (ta byla ovšem rozkouskována díky našim zbytečným vyloučením). Třetinu jsme prohráli 0:3 - soupeř nám dával hodně krutou lekci z produktivity. Do třetí třetiny jsme přesto šli plni odhodláni zápas otočit - už nám tam přeci musí něco spadnout. Spadlo, ale opět do naší brány. A opět v začátku třetiny díky tomu, že jsme soupeři znovu ponechali luxusní prostor na zakončení. Naše první branka přišla příliš pozdě - až 6 minut před koncem. Zápas se nám povedlo už jen mírně zdramatizovat.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBK Kobra Tatran Hostinné   7:2

Po prohře s Trutnovem jsme moc dobře věděli, že pokud chceme ligu vyhrát, nemůžeme si další prohru dovolit. Museli jsme se ale potýkat s něčím, co nám zrovna moc nejde - místo, abychom se zdravě naštvali a s chutí vlítli na soupeře s tím, že předchozí prohru teď odčiníme, ocitli jsme se brzo v tom samém marasmu. Brzy jsme prohrávali 0:1 a nedá se říct, že by se nám zrovna dařilo. Přesto jsme dokázali ještě v první třetině vyrovnat a poměrně statického soupeře nakonec, po ne příliš oslnivém výkonu, porazit pětibrankovým rozdílem.  

 

Toto ligové kolo se nám hrubě nepovedlo. Prohra s Trutnovem pro nás je velkou fackou, kterou jsme ale asi už potřebovali, a když už měla přijít, je dobře, že přišla teď a ne třeba v minulém kole proti Hradci. Takhle máme pořád všechno ve svých rukách a hlavně víme, v čem jsme dělali největší chyby a můžeme se jich tak příště vyvarovat.

 

Další zápasy nás čekají až za měsíc 16. února, a to u nás v Jaroměři. Nejlepší reakcí na naše zaváhání proto bude doma naše soupeře ujistit, že šlo jen o malé klopýtnutí. Podaří se nám to?