STARŠÍ ŽÁCI: Přeborníci ČOS 2011!

09.10.2011 13:32

V sobotu 8. 10. se konal přebor České obce sokolské v Pardubicích, a to i za účasti jaroměřských starších žáků.

Vítězná sestava: Šimon Špaček - Dominik Sukup, Michal Faltejsek, Jan Hroneš, Tomáš Festa - Dominik Emlar, Jakub Kopecký, Jakub Jarkovský, Anna Macháčková, Jan Lehký, Ondřej Šrámek, Martin Plačko, Filip Svatoš

Základní skupina:      Sokol Jaroměř - Sokol Pardubice B      3:1

                               Sokol Jaroměř - Sokol Brno I              2:4

                               Sokol Jaroměř - Sokol Bílina               14:1

Semifinále:               Sokol Jaroměř - Sokol Frýdlant n. O.    4:2

Finále:                      Sokol Jaroměř - Sokol Brno I              2:1 sn

 

Základní skupina pro nás skončila druhým místem, což nám přisoudilo první tým ze skupiny B - Frýdlant, který rozhodně nepatřil k těm slabším - v základní skupině dokázal porazit i jednoho z favoritů turnaje - Pardubice. V zápase jsme ani jednou neprohrávali, a i přes ohromný tlak soupeře v koncovce zápasu jsme už výhru nepustili.

Ve finále nás čekalo opět Brno - asi největší favorit turnaje. Směrem dozadu jsme odehráli určitě nejlepší utkání na turnaji - soupeř sice skvělou střelbou hrozil i z poměrně veliké vzdálenosti a ostrých úhlů (z jedné takové střely se dostal těsně před polovinou zápasu do vedení), ale prakticky nikdy se nestalo, že bychom nechali někoho v klidu střílet přímo před naší bránou. Když se Emlišovi podařilo 4 minuty před koncem vyrovnat, začaly to být teprve pořádné nervy - šance a výborné zákroky brankářů na obou stranách. Zápas došel až do nájezdů - Šimon perfektně vychytal všechny tři pokusy soupeře a Jakub Jarkovský uzavíral třetí sérii nájezdů. Zcela chladnokrevně proměnil svůj nájezd a rozhodl tak o tom, že Jaroměř se v kategorii starších žáků stává přeborníkem ČOS pro rok 2011!

 

Viktor Ulip