STARŠÍ ŽÁCI: Náchod jsme o body neobrali, na MČR hrát nebudeme

27.03.2013 00:58

 

V neděli jsme v Náchodě odehráli předposlední ligový turnaj. Hned v 9:00 ráno jsme sehráli zápas o první místo s Náchodem.

 

TJ Sokol Jaroměř - Florbal Primátor Náchod   4:5

Do zápasu jsme nastoupili odhodlaně a s přesvědčením, že když dokážeme zopakovat výkony z těch lepších letošních zápasů, máme velikou šanci na úspěch. Náchod se však již v 3. minutě dostal do vedení, když jsme nechali zakončovat soupeře z hranice velkého brankoviště. Na tuto branku jsme dokázali rychle odpovědět a začínalo se od nuly. Nicméně od té doby jako by se nám na paty pevně přilepila smůla. Přestože na hřišti se hrál poměrně vyrovnaný zápas, soupeř měl v zakončení daleko více štěstí než my. Dvě nijak prudké střely z půlky, které propadly za Šimonova záda, našeho gólmana jistě hodně mrzely. Mezi tyto dvě branky se přidal nešťastně odražený míček po souboji na brankovišti, který obloučkem zapadl za Šimona, jenž gólu už zabránit nemohl. Stav na začátku 3. třetiny byl 2:5 v náš neprospěch. Nikdo ale nic nevzdával, a to bylo důležité. Po našem tlaku a dvou vstřelených brankách Jakuba Kopeckého jsme rázem byli tři minuty před koncem znova ve hře - bod by nám stačil k tomu, aby v odvetě v Jaroměři bylo ještě o co hrát. Bohužel jsme doplatili i na nezkušenost v těžkých vyrovnaných zápasech, kterých v této sezóně bylo jako šafránu - na hřišti jsme pořádně nevěděli, co dělat s Náchodskými hráči, kteří ve třech drželi míček za vlastní bránou. Soupeř, i přes ještě jednu naši velikou gólovou šanci, si vedení zkušeně pohlídal a mohl začít slavit.

 

TJ Sokol Jaroměř - Kupflorbalku.cz Team DK   17:3

Utkání se Dvorem mělo jednoznačný průběh, a tak jsme si alespoň trošku zlepšili náladu sedmnácti vstřelenými brankami.

 

Na oblastním kole MČR se bohužel v naší jaroměřské hale nepředstavíme. Přestože jsme z doposud odehraných 20 zápasů vyhráli hned 18 utkání, šanci vyhrát ligu už nemáme. S Náchodem sice ještě hrát budeme, ale k tomu, abychom se dostali v tabulce před Náchod, bychom potřebovali pomoc Dvora, který ale v této sezóně nehraje natolik dobře, aby mohl reálně pomýšlet na úspěch s tak silným soupeřem. Nezbývá, než pogratulovat náchodskému týmu a popřát jim mnoho štěstí na MČR.

Nám se ale stále jedná o 2. místo v lize, o které se utkáme s hradeckým FBK právě 6. dubna v Jaroměři. Druhým soupeřem nám bude již zmiňovaný Náchod, kterému máme co oplácet. Dvě nejtěžší utkání tak sehrajeme na úplném konci letošního ligového ročníku. Přijďte nás podpořit!