STARŠÍ ŽÁCI: Dvě domácí vítězství, konečné 2. místo v lize

11.04.2013 19:45

 

S ligovou sezónou se nám podařilo rozloučit dvěma výhrami nad velmi kvalitními celky, a to ke všemu na domácí půdě. Jednalo se tak o důstojné zakončení další povedené sezóny starších žáků.

 

TJ Sokol Jaroměř – FBK HradecKrálové   5:3

Zápas s Hradcem byl zároveň přímým soubojem o konečné druhé místo v lize. Utkání se od začátku hrálo ve vysokém tempu. Prvním týmem, který inkasoval, jsme byli v souladu s tradicí posledních zápasů opět my. Nicméně v závěru první části jsme dokázali srovnat. V první třetině nám největší problém dělal přechod do útoku. Po přestávce se tato herní činnost v našem podání o trochu zlepšila, a přestože Hradec byl týmem, který držel míček o něco častěji než my, byli jsme to právě my, kteří se dostávali do slibnějších šancí, z nichž jsme dokázali vytěžit vedoucí gól. Po přestávce jako by soupeř úplně zapomněl na zadní vrátka a ze dvou rychlých protiútoků jsme se dostali brzy do pohodlného vedení 4:1, což v našich řadách patrně vzbudilo dojem "hotového zápasu". Hradec se ale nevzdal a 7 minut před koncem jsme inkasovali hned dvakrát, a to v rozmezí pouhých 12 sekund. Konec zápasu tak byl vyhrocenější, než bylo nutné. Nakonec necelou minutu před koncem rozhodl o našem vítězství Jakub Kopecký.

 

TJ Sokol Jaroměř – Florbal Primátor Náchod   3:1

V posledním ligovém zápase šlo už „pouze“ o čest. Což ale ve výsledku nebylo málo – s ligou jsme se chtěli rozloučit vítězstvím nad jediným dosud neporaženým týmem soutěže. Z počátku jsme měli mírnou herní převahu, kterou jsme proměnili v silný tlak během naší první přesilovky. Branku se nám ale vstřelit nepodařilo, a tak vstoupilo v platnost známé pravidlo „nedáš, dostaneš“. Na rozdíl od zápasu s Hradcem se nám dařilo daleko snáze přecházet do útoku a hrálo se tak často před náchodskou brankou. Do konce třetiny jsme dokázali skóre otočit – 2:1. Mírnou herní převahu jsme dokázali udržet po dobu celého zápasu, ve druhé třetině jsme přidali ještě jednu branku a mohli se tak zaslouženě radovat z úspěšného zakončení ligové sezóny.

 

Podruhé v řadě tak mohli naši starší žáci převzít pohár pro stříbrný tým ligy. Tentokrát ke všemu s působivou bilancí 20 vítězství a pouze 2 porážek. Přestože to rozhodně není špatný výsledek, má toto druhé místo hořkou příchuť. Celou sezónu jsme věřili, že se představíme na domácím MČR, které nám ale o bod (nebo spíše o pouhý jeden gól) uniklo. Přesto se rozhodně nemáme za co stydět. Jsem přesvědčen, že jsme všichni udělali maximum pro to, abychom se na domácí půdě utkali s nejkvalitnějšími družstvy starších žáků z celých Čech. Nicméně nemá cenu „brečet nad rozlitou kaší“. Ligová sezóna sice skončila, což ale neznamená, že florbalky uklidíme do skříně. Kromě jiných akcí, čeká několik našich hráčů turnaj regionálních výběrů, a zejména pak mezinárodní turnaj Republic cup v Ostravě, který se odehraje v polovině června. 

V sezóně nastoupili na hřiště a na zisku 2. místa mají zásluhu:

Šimon Špaček, Jirka Alexij – Dominik Emlar, Jan Hroneš, Michal Faltejsek, Matěj Freisleben, Jakub Slabihoudek, Tomáš Festa, Jakub Kopecký, Dominik Sukup, Ondra Šrámek, Jan Lehký, Michal Nožička, Jonáš Staníček, Tomáš Veinfurter, Tomáš Hanko, Vojta Jirků, Tomáš Karous, Filip Provost, Jakub Volný, Martin Plačko, Dominik Skalický