STARŠÍ ŽÁCI: Dalších 6 bodů z Rokytnice

15.11.2012 21:24

 

V neděli jsme v Rokytnici odehráli další dvě utkání královéhradecké ligy starších žáků. Do nich jsme šli s jasným cílem předvést celkově týmovější výkon, než v předchozích zápasech. V lize jsme sice ještě neprohráli, námi předváděná hra ale měla daleko k ideálům.

Sestava: Šimon Špaček – Michal Faltejsek, Tomáš Festa, Dominik Emlar, Jan Hroneš, Jakub Slabihoudek, Dominik Skalický, Tomáš Veinfurter, Jan Lehký, Jakub Kopecký, Ondřej Šrámek, Dominik Sukup, Michal Nožička, Jonáš Staníček, Filip Provost, Vojtěch Jirků

Hned od začátku zápasu s Dobruškou bylo vidět, že nebudeme hrát ve stylu minulých utrápených utkání. Během první poloviny třetiny jsme si vypracovali asi pět stoprocentních šancí. Z nich jsme ale v gól proměnily jen jednu jedinou. A tak, i když jsme byli na hřišti viditeně lepším týmem, stav po první třetině byl pouze 2:1 pro nás. Ve druhé a třetí třetině jsme zlepšili i produktivitu a zaslouženě vyhráli 10:2.

Ve druhém zápase nás čekal těžší soupeř. FBC Hradec Králové dokázal v předchozím utkání potrápit svého městského rivala FBK Hradec Králové, který je spolufavoritem celé ligy. Za stavu 2:1 se musel v závěrečných minutách favorit hodně klepat o 3 body. My jsme ale dokázali předváděnou hru ze zápasu s Dobruškou přenést i do utkání s Hradcem a první třetina patřila nám. Soupeře jsme téměř k ničemu nepustili a pouze kvalitní hradecká obrana byla důsledkem toho, že po první části jsme vedli pouze 1:0. Po dobu celého utkání jsme dokázali hrát tak, jak jsme od začátku chtěli – drželi jsme míček, s přehledem kombinovali a nepouštěli soupeře do nebezpečných protiútoků. Již zmíněný výkon, společně s konečným stavem 4:1, je tak určitě důvodem k naší spokojenosti.

Další zápasy nás čekají v sobotu 24. 11. doma v Jaroměři a doufáme, že i v domácím prostředí dokážeme předvést podobné výkony proti Rtyni a Všestarům.