STARŠÍ ŽÁCI: Áčko zaváhalo, béčko předvedlo výborné výkony

14.11.2011 16:31

TJ Sokol Jaroměř – F.B.C. Nové Město n/M   1:4

Před zápasem jsme měli zcela jasný cíl – porazit Nové Město, se kterým se v boji o vrchol ligové tabulky zatím moc nepočítalo. Ovšem už po prvních minutách bylo jasné, že to bude velmi vyrovnané utkání. První třetina skončila stavem 0:0, když na každé straně byla maximálně 1 vyložená šance. Bohužel začátek 2. třetiny se nám vůbec nepovedl. Špatný výhoz Šimona nekompromisně ztrestal Vojtěch Stolín, a po této brance dostalo Nové Město ohromnou chuť do útočení. Tlak soupeře nás dokonce donutil vzít si už na konci 3. minuty 2. třetiny time out. Hru jsme zklidnili a začali být na hřišti těmi lepšími. Zbytek třetiny se odehrával spíše na polovině soupeře, ovšem díky absolutní neschopnosti trefit bránu soupeře jsme nedokázali vyrovnat – naopak to byl opět Vojtěch Stolín, který nám zasadil další ránu po individuální chybě našeho obránce. Třetí třetina byla už kompletně v naší režii, ale dnes jako bychom soutěžili, kdo dokáže víckrát minout branku. Naopak soupeř z minima šancí vytěžil maximum a právě díky tomu, a celkem kvalitní defenzívě, nakonec vyhrál.

 

TJ Sokol Jaroměř B – FBŠ Všestary   6:1

Náladu nám tedy musel zlepšit náš B tým – a to nakonec splnil na jedničku. Od začátku do konce jsme byli lepšími a nebezpečnějšími. Tento zápas byl velmi překvapivě jednostranným utkáním – vždyť Všestary v Jaroměři předváděly poměrně solidní útočnou hru – dnes ale byly v útoku bezzubé. Naopak každá naše akce hrozila gólem. Jen škoda, že jsme nedokázali pomoct udržet Jiřanovi svoji první nulu – chybělo k tomu jen několik desítek vteřin.

 

TJ Sokol Jaroměř – TJ Sokol Jaroměř B   2:0

Čekal se jednostranný zápas. Sice áčko dokázalo hrát většinu času na polovině béčka, ale střelecká impotence se přenesla ze zápasu s Novým Městem i do tohoto utkání. Výborné přistupování hráčů béčka proti střelcům, skvělé blokování střel, ze kterých si mnozí odnesli mnoho modřin – to vše výrazně napomohlo tomu, že zápas byl napínavý téměř až do poslední minuty. Teprve v ní se totiž áčku povedlo odskočit na dvoubrankový rozdíl.

 

Áčko si vybralo tuto neděli ve Rtyni svůj špatný den – doufejme, že v této sezóně byl poslední. Naopak béčko dokázalo, že nechce hrát druhé housle a má na to konkurovat naprosté většině svých soupeřů v lize starších žáků.

 

Sestava A týmu: Šimon Špaček – Dominik Sukup (C), Michal Faltejsek, Honza Hroneš, Matěj Freisleben, Adam Peša – Dominik Emlar, Jakub Jarkovský, Anna Macháčková, Jakub Kopecký, Honza Lehký, Filip Svatoš, Ondra Šrámek, Martin Plačko

Sestava B týmu: Jirka Alexij – Dominik Mervart, Jakub Slabihoudek, Tomáš Festa, Tomáš Karous – Martin Šeps (C), Lukáš Panovský, Jan Mertlík, Kevin Přibyl, Jakub Dostál, Jakub Ulrych, Filip Provost, Tomáš Veinfurter

Viktor Ulip