STARŠÍ ŽÁCI: Áčko nadělovalo, oslabené béčko nebodovalo

13.12.2011 15:33

Sedmým a osmým kolem pokračovala tuto neděli královéhradecká liga starších žáků. Áčko hrálo v Jaroměři, béčko cestovalo do Trutnova.

TJ Sokol Jaroměř – FBC Montas Hradec Králové   12:2

V prvním zápase nás čekal tým ze středu tabulky. Hradecký Montas nás z počátku trochu zaskočil svojí rychlostí a napadáním. V polovině první třetiny se ale dokázal prosadit v přesilovce Emliš, a od té doby jsme byli jednoznačně lepším týmem. Za zmínku také stojí výkon Dominika Sukupa, který svými nahrávkami vytvořil polovinu našich vstřelených branek.

TJ Sokol Jaroměř – FBK Kobra Tatran Hostinné   17:1

Druhým protivníkem nám byl celek z Hostinného – soupeř ze dna tabulky. Opět jsme se neubránili trošku rozpačité první pětiminutovce a stejně jako v zápase s Hradcem nás nakopl první gól – tentokrát z hole Ondry Šrámka. Poté se už hrál jednostranný florbal.

Výborným kolektivním výkonem v obou zápasech se nám podařilo totálně přehrát soupeře a potvrdit tak, že i tuto sezónu se budeme prát o nejvyšší příčky ligové tabulky. Nelze ale usnout na vavřínech – hned v lednu, potažmo v únoru, nás čeká několik o poznání těžších zápasů (Nové Město, Náchod, CSP HK). V tabulce zatím držíme druhé místo s tříbodovou ztrátou na zatím bezchybný CSP Hradec Králové.

Sestava: Šimon Špaček – Dominik Sukup (C), Michal Faltejsek, Honza Hroneš, Matěj Freisleben, Adam Peša – Dominik Emlar, Jakub Jarkovský, Anna Macháčková, Jakub Kopecký, Honza Lehký, Filip Svatoš, Ondra Šrámek, Martin Plačko

 

TJ Sokol Jaroměř B – Orel Rtyně v Podkrkonoší   4:6

B tým, který do Trutnova přicestoval bez 4 stabilních hráčů, svedl zarputilý boj se Rtyní, která okupuje střed tabulky. Bohužel zápas dopadl v náš neprospěch, i když na hřišti jsme byli více než důstojným protivníkem.

TJ Sokol Jaroměř B – CSP Hradec Králové   1:20

Zápas proti lídrovi ligy se bohužel nepovedl vůbec. Soupeř nám nedal prakticky žádnou šanci. Po dvou třetinách byl stav 1:9, což sice nebyl pěkný pohled na skóre, nicméně podobný rozdíl se dal očekávat a nebyl by žádným překvapením ani ostudou. Ovšem ve 3. třetině patrně už došly síly, chyběla motivace – Hradec nám nasázel celých 11 branek za třetinu a zasloužil se tak o nejvyšší skóre v letošní sezóně.

Kvalitnímu a herně zkušenému týmu z Hradce se náš výrazně oslabený B tým rovnat nemohl. Naopak bych kladně hodnotil zápas se Rtyní – i přes prohru jsme dokázali sehrát vyrovnané utkání a v odvetě určitě můžeme pomýšlet na vítězství. I přes tyto dvě prohry stále držíme 9. příčku a na 7. místo ztrácíme 3 body, stejný náskok máme před 10. Trutnovem.

Sestava: Jirka Alexij – Dominik Mervart, Jakub Slabihoudek, Tomáš Festa – Martin Šeps (C), Lukáš Panovský, Kevin Přibyl, Vendula Kunová, Markéta Hlavatá, Filip Provost

Viktor Ulip