Starší žáci: Áčko doma s plným bodovým ziskem, Béčko aspoň bod

29.01.2012 10:16

Áčko se v sobotu ráno utkalo s pátým týmem tabulky – FBC Sion. Po rychlém vedení 1:0 naši hráči poněkud polevili a umožnili soupeři vyrovnat. Ještě do konce 1. třetiny se ale znovu probudili a předvedli velkou střeleckou produktivitu. Po nádherných akcích a vstřelených gólech skončila 1. třetina poměrem 5:1. Tím zřejmě zápas pro naše hráče skončil, protože zbytek utkání odehráli spíš z povinnosti a dokázali přidat už jen jediný gól. Soupeři naopak umožnili skórovat 2x a tak po závěrečné siréně svítil na tabuli výsledek 6:3.

Dalším soupeřem našich byl tým FTS Florbal Náchod. Tento náš tradiční rival patří mezi nejlepší týmy soutěže a předvádí rychlou, kombinační a pro nás nepříjemnou nátlakovou hru.  Výsledkově se mu však letos příliš nedaří a to naštěstí potvrdil i v tomto zápase.

Naši šli do rychlého vedení 2:0. Soupeře to ale nezlomilo a ještě do konce 1. třetiny srovnal po vydařených střelách na 2:2. Od této chvíle jsme v zápase tahali za kratší konec provázku. Náchoďáci nás přehrávali v útoku i v obraně, byli rychlejší a přesnější. Přesto se štěstí přiklonilo k nám a znovu jsme strhli vedení na naši stranu. Soupeř ale ještě přidal a naši (vydatně povzbuzovaní slušně zaplněným hledištěm) začali ztrácet. V průběhu poslední třetiny byl stav 3:4 a obraz hry napovídal, že tentokrát zřejmě nebudeme na konci zápasu slavit.

Trenéři ale dokázali v oddechovém čase hráče probrat a znovu dostat do zápasu. Přestože se našim nedařilo, dokázali vytáhnout svoji velkou zbraň – bojovnost a pár minut před koncem doslova vydřeli vyrovnání. V závěrečných minutách na sebe převzal odpovědnost Dominik Emlar, který nejdříve soupeře vystrašil několika individuálními akcemi a v poslední minutě ho dorazil gólem z po za brány, když  protlačil míček mezi brankářem a tyčkou.  

5:4.  Na hřišti i v hledišti vypuklo nadšení. Do konce zápasu se už výsledek nezměnil a hráči tak mohli se svými fanoušky oslavit zisk dalších bodů.

I díky tomuto výsledku stále ztrácíme na vedoucí tým tabulky, CSP Hradec Králové, pouze 3 body. V příštím kole, které je na programu 18.2.2012, dojde letos poprvé k přímému souboji s tímto soupeřem.

 

Béčko v neděli v prvním zápase neuspělo proti Montasu HK a prohrálo 4:7. Ve druhém zápase jsme po divoké přestřelce vybojovali aspoň bod, když jsme v průběhu 3. třetiny prohrávali už o 3 branky. Střelecky se v tomto utkání blýskl Honza Mertlík se čtyřmi vstřelenými góly.