STARŠÍ ŽÁCI: 6 bodů z Hostinného

14.10.2012 22:27

 

V dalším kole ligy jsme se utkali v Hostinném s týmy Trutnova a právě Hostinného.

Trutnov od začátku potvrzoval, že v této sezóně bude týmem, který má šanci pořádně potrápit favority ligy. Hrálo se sice převážně na polovině Trutnova, ale zejména první pětka soupeře nám dokázala připravit pár horkých chvil. Nicméně zápas jsme si dokázali pohlídat a důležité 3 body připadly po právu právě nám. Konečný výsledek 4:2 odpovídá vývoji zápasu.

V dalším utkání nás čekal celek Hostinného. Můžeme být rádi, že totální "herní krizi" jsme si vybrali právě v tomto zápase a nikoli v předchozím utkání. Celé dvě třetiny to vypadalo, že papírovým favoritem je právě náš soupeř, jelikož se hrálo převážně na naší polovině. Srážela nás zejména neschopnost rychle a jednoduše přejít do útoku. Nelze se vymlouvat na to, že rozhodčí zvolili poněkud volnější metr a chvílemi to připomínalo spíše hokejový, než florbalový zápas. Podmínky byly pro všechny stejné a měli jsme je lépe zvládnout. Snad poučení pro příště. Narozdíl od zápasu s Trutnovem výsledek 5:1 úplně neodpovídá skutečnému dění na hřišti. Když nic jiného, tak alespoň solidní střelecká produktivita a kvalitní výkon Jirky v bráně nás zachránilo před zbytečnou ztrátou bodů.

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Trutnov (DTJ)   4:2

TJ Sokol Jaroměř - FBK Kobra Tatran Hostinné   5:1

Sestava: Špaček, Alexij - Emlar, Hroneš, Faltejsek, Freisleben, Slabihoudek, Kopecký, Staníček, Sukup, Festa, Hanko, Karous, Provost, Jirků

 

Po čtyřech vyhraných zápasech jsme na druhém místě. FBK Hradec Králové je před námi jen díky lepšímu skóre. Nutno podotknout, že většina týmů vstoupila do ligové sezóny teprve tento víkend, a tak aktuální tabulka nemá pro nás velkou vypovídající hodnotu. Další zápasy hrajeme 28. 10. v Předměřicích s Jičínem a hradeckým Sionem.

 

Viktor Ulip