MLADŠÍ ŽÁCI: Shrnutí sezóny

16.06.2011 17:27

Sezóna 2010/2011

Červen už je v plném proudu a je tedy na čase shrnout působení družstva mladších žáků v sezóně 2010/2011. Za jeden z největších kladů považuji to, že jsme od září prakticky zdvojnásobili počet členů (nejenom) v této kategorii, nikdo z týmu neodešel a utvořila se tak velmi dobrá parta mladých florbalistů.

LIGA

Co se týče ligy, tak tou jsme prošli jako nůž máslem, když ze 40 utkání jsme prohráli pouze třikrát, jednou jsme remízovali a hned 36 zápasů pro nás skončilo vítězně. Velmi důležitým faktem je i to, že přístup k tréninkům byl na velmi dobré úrovni - zejména to, že téměř všichni chodili na tréninky pravidelně a nevynechali snad jediný trénink z jiného důvodu, než byla nemoc či nějaký zájezd.

SETKÁNÍ MŽ 2011 - HRANICE NA MORAVĚ

Zejména díky skvělým výsledkům na regionální úrovni jsme byli pozváni na tradiční turnaj v Hranicích, který je všeobecně brán jako neoficiální MČR. Právě v Hranicích jsme se utkali s týmy, které pravidelně jezdí na podobné akce a mají mnohem více zkušeností. Naše premiéra sice asi nedopadla zcela podle přání nás všech (11. místo z 12 týmů), ale dodala nám velmi cenné zkušenosti, které nám nemohl poskytnout žádný ligový turnaj.

REGIONÁLNÍ VÝBĚRY

Je třeba zmínit i to, že do týmu výběru Královéhradeckého kraje se dostalo hned 5 našich členů - Šimon Špaček, Dominik Sukup, Dominik Emlar, Jakub Kopecký a Jan Lehký.

SALMING NISAOPEN 2011 - LIBEREC

Poslední tečkou za letošní sezónou byl třídenní turnaj NISAOPEN pořádaný v Liberci. Osobně tento turnaj považuji za prozatím nejvydařenější akci našeho družstva - nehledě na konečné umístění. Základní skupinu jsme zakončili na pěkném druhém místě, když jsme porazili Athletics Praha a FbK Orlicko-Třebovsko, poraženi jsme odcházeli pouze po zápase s pozdějším vítězem celého turnaje SK Florbal Benešov - 1:3. V osmifinále nás čekal tým se zvučným jménem - AC Sparta Praha. Tohoto jména jsme se nezalekli a od začátku jsme soupeře tlačili na jeho vlastní polovině. Ovšem dvě hrubky, dva úniky a stav 0:2 v náš neprospěch po první polovině. Nic jsme nevzdali a asi jeden z nejpohlednějších zápasů celého turnaje jsme dotlačili až do nájezdů, když základní hrací doba skončila výsledkem 3:3. V loterii samostatných nájezdů jsme ale byli tím zklamanějším týmem bohužel my. Škoda - čtvrtfinále, a možné i lepší umístění, neviselo tak vysoko, jak jsme si před turnajem možná mysleli. Nicméně z předvedených výkonů rozhodně zklamaní být nemůžeme.

ZÁVĚREM

Dva celostátní turnaje nám jasně ukázaly, že regionální soutěže jsou zcela o něčem jiném a pokud chceme být úspěšní, nelze se opájet vysokými ligovými výhrami. Doufejme, že přinejmenším stejné nasazení a chuť do florbalu a tréninku vydrží všem i v nadcházejících letech - jedině tak lze zopakovat úspěchy této sezóny a třeba je i vylepšit.

PODĚKOVÁNÍ

Velký dík patří opět rodičům, bez kterých bychom se museli na všechny turnaje trmácet hromadnou dopravou. Zvláštní poděkování si neoddiskutovatelně zaslouží Sukupovi, Emlarovi a Hronešovi, díky jejichž organizaci „stmelovacích aktivit“ nemáme jen dobrou partu hráčů, ale i rodičů.

Bohužel liberecký turnaj byl na nějaký čas posledním pro Ondru Kubeše, který se stěhuje za prací do Prahy. Nelze mu nepoděkovat za 3 roky poctivé práce u jaroměřské mládeže -na současném stavu mládežnického florbalu v Jaroměři má lví podíl - díky Ondro a čekáme tě v sezóně 2012/13 zpátky :)