STARŠÍ ŽÁCI: Republic Cup: v Ostravě jsme předvedli dobré výkony, bohužel ale bez výraznějšího výsledku

12.06.2012 18:13

V pátek ráno vyrazil tým starších žáku na turnaj do Ostravy, a to ve složení: Šimon Špaček, Jiří Alexij, Dominik Sukup, Dominik Emlar, Jan Hroneš, Michal Faltejsek, Jakub Kopecký, Jakub Jarkovský, Filip Svatoš, Anna Macháčková, Jan Lehký, Kevin Přibyl, Martin Plačko, Lukáš Panovský a posila z Náchoda - Tomáš Matoulek.

 

TJ Sokol Jaroměř - SSK Future   1:4

V prvním zápase v nafukovací hale nás čekal tradičně silný tým - pražský Future. Hrací čas všech zápasů v základní skupině byl 2 x 15 minut hrubého času. V první polovině na nás byla znát dlouhá zápasová pauza, když jsme měli veliký problém pohlídat si zabíhající hráče a v útočné fázi nám zase až moc často přeskakoval míček čepele a většinou jsme byli o krok jinde, než by bylo třeba. Zejména to vedlo k tomu, že jsme po první polovině prohrávali 0:3. V druhé části se ale naše hra zlepšila - začali jsme více napadat, na hřišti se nikdo ani na chvíli nezastavil, a to vyústilo v poměrně vyrovnanou hru i vyrovnané skóre druhé poloviny - vítězství SSK Future v poměru 4:1 bylo určitě zasloužené, nicméně jsme si dokázali, že i s takovým velikánem mezi mládežnickými týmy jsme schopni sehrát vyrovnaný zápas.

Body: Martin Plačko (1+0), Dominik Emlar (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Tigers Poruba   5:0

V sobotu ráno jsme nastoupili v ostravské Sareze proti outsiderovi naší skupiny. Zápas to z naší strany rozhodně nebyl podařený - zápas plný nepřesností a ztrát míčků po špatném zpracování se asi nemohl líbit nikomu. Nicméně i přesto jsme dokázali potvrdit roli favorita a po utrápeném výkonu jsme se mohli radovat z první výhry.

Body: Dominik Sukup (1+2), Anna Macháčková (2+0), Dominik Emlar (1+1), Tomáš Matoulek (1+0), Jan Lehký (0+1)

 

TJ Sokol Jaroměř - FBC Vikings Kopřivnice   4:1

Vzhledem k remíze Kopřivnice s Futurem, byl tento zápas přímým soubojem o druhé místo ve skupině. Tým Vikingů budil respekt už svým zjevem - jednoznačně vyšší a „udělanější“ hráči soupeře dotvářeli vzezření „tvrdých kluků“ ještě obarveným červeným pruhem ve vlasech. Zápas to byl tvrdý, plný osobních soubojů na hranicích a často i daleko za hranicemi pravidel. Přesto se náš mladý tým protivníka nezalekl a v rychlosti a technice ho přehrál, když naše první tři branky padly již během prvních pěti minut. Skalp tohoto soupeře je cenný i z toho důvodu, že Kopřivnice se do posledních zápasů prala o postup na MČR v moravskoslezské lize SŽ, kde měla ale daleko větší konkurenci než my - Ostrava, Vítkovice, Havířov,...

Body: Kevin Přibyl (2+1), Jan Lehký (1+0), Jakub Jarkovský (1+0), Filip Svatoš (0+1)

 

1/8finále: TJ Sokol Jaroměř - FBK Devils Sokol Valašské Klobouky   3:4 sn

V osmifinále nás tedy čekal tým Valašských Kloubouků, spíše tedy Vítkovic, jelikož góly střílela výhradně trojice půjčených přerostlých hráčů z Vítkovic. Vůbec celý tým Klobouků byl složený z nadprůměrně urostlých hráčů, kteří by se kolikrát ztratili i v seniorském týmu. A respekt z takového soupeře byl z naší strany od začátku znát. Zhruba po 7 minutách hry jsme prohrávali 0:2 a nálada nebyla valná - soupeř nás poměrně znatelně přehrával. Pár minut před koncem první půle přišel jasný, avšak nepotrestaný faul na Jakuba Kopeckého, jehož rozražený ret ho do přestávky vyřadil ze hry. Páni rozhodčí asi trochu zpytovali svědomí a současně s koncem třetiny vyloučili jiného hráče za mnohem méně závažné provinění. O přestávce jsme se teda vyhecovali a s cílem proměnit přesilovku a následně pořádně vlítnout na soupeře jsme nastoupili do druhé poloviny. První cíl splněn - přesilovka proměněna po krásné kombinaci. Splnění i druhého cíle mělo za následek vyrovnání v 6. minutě a v minutě 9. jsme se dokonce dostali do vedení. Bohužel zbrklost našich rozehrávajících hráčů mělo za následek únik soupeře v naší vlastní přesilovce a necelé 4 minuty před koncem bylo vyrovnáno. Nájezdy jsme nezvládli - z pěti pokusů jsme proměnili pouze jeden, soupeř dokázal vstřelit góly dva.

Body: Jakub Kopecký (1+0), Kevin Přibyl (1+0), Jakub Jarkovský (1+0), Tomáš Matoulek (0+1), Anna Macháčková (0+1)

 

Celkové hodnocení

Republic Cup je turnaj, na který se asi budeme rádi vracet - výborně uspořádaný, prvotřídní zázemí za přijatelnou cenu, perfektní aktualizace stránek, množství článků, na letní turnajové poměry se dá říct, že i rozhodčí byli kvalitní složkou. Z hlediska našeho konečného výsledku asi moc spokojeni být nemůžeme - vypadli jsme v osmifinále, i když s naší hrou se dalo hrát i o umístění v TOP 5. Na druhou stranu máme mladý tým, s medailovými celky - SSK Future (1. místo) a Valašské Klobouky (3. místo) - jsme dokázali vcelku držet krok a za svůj výkon se rozhodně nemusíme stydět. Děkuju všem hráčům za opravdu bojovné týmové výkony a hladu po vítězství - letos scházelo opravdu málo. Nicméně věřím, že jsme si to všichni bez výjimky pořádně užili.. :)

Viktor Ulip