Prvoligové preview: PO ROCE S ČESKÝMI BUDĚJOVICEMI!!!

31.10.2019 19:37

Rychle se nám blíží druhá polovina základní části soutěže a společně s ní je v dohledu další domácí utkání, tentokrát proti našemu bývalému soupeři FBC Štíři České Budějovice. Se Štíry jsme se mnoho sezón potkávali v Divizi a Národní lize, než rok před námi proklouzli do druhé nejvyšší soutěže a nikdy mezi námi nebylo úplně jasné, na čí straně skončí body. Tak schválně, navážeme na domácí výhru proti Bulldogs Brno? :)

 

Dominik Emlar lídrem Jaroměře

Dominikovi se i v letošní sezóně herně velmi daří, což je vidět nejen na hřišti, ale i v kanadském bodování. Díky deseti brankám a devíti asistencím mu náleží 7. pozice ve statistikách všech hráčů 1. ligy a prvenství mezi hráči Jaroměře. Bez spoluhráčů by se to však neobešlo, hlavně ne bez Petra Hofmana a Jakuba Kopeckého, kteří se podíleli na většině Emlarových bodů. I ve svátečním zápase proti Slovanu Havířov byl Emlar hlavním tahounem, když v poslední minutě zápasu dorovnal skóre soupeře a v prodloužení, po nahrávce od Výborného, vstřelil vítěznou branku utkání.

Dalším článkem týmu, který bychom měli zmínit, je čerstvě osmnáctiletý Dušan Vӧlgyi, který již třikrát dostal příležitost zachytat si v druhé nejvyšší soutěži. A jak zachytal? Tento mladý talentovaný brankář ukázal, že 1. liga je pro něj jako dělaná a ze třech odchytaných zápasů pomohl týmu k důležitým pěti bodům do tabulky.

Bohužel ke sportu patří i nepříjemné věci, jako je zranění, kterému se nevyhnula opora týmu Michal Nožička. Všichni věří v jeho brzké uzdravení a v hvězdný návrat na hřiště.

 

Kdo si pamatuje, tak České Budějovice ještě v sezóně 2017/2018 byli společně s Jaroměří v tabulce Národní ligy – západ, kde se Sokol umístil na 1. místě v základní části soutěže, ale v 5. kole play-off prohrál s Mukařovem. Budějovicím se dařilo podstatně více, když se v nadstavbové části dostaly až do finále, které týmu zajistilo baráž 1. ligy mužů, následné vítězství a postoupit do vyšší soutěže. První prvoligová sezóna se mužstvu Lukáše Malého též vydařila, protože si tým, díky 8. pozici v tabulce, mohl zahrát play-off, kde sice skončil již po 3. utkáních, ale nabral důležité zkušenosti.

 

Kanadské bodování Štírů vede Jan Králík

Jan Králík patří mezi nejzkušenější hráče Budějovic, nejen kvůli dlouholetým zkušenostem, ale i díky jeho florbalovému angažmá ve Švýcarsku. Svými osmi brankami a osmi asistencemi se doposud vyšplhal na 17. místo v bodování hráčů a svými výkony pomohl jihočeskému mužstvu k obsazení 11. příčky v tabulce.

Samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit brankáře Josefa Macka, který díky své procentuální úspěšnosti drží 3. místo ve statistikách všech gólmanů.

 

Tentokrát v neděli 10. 11. nezapomeňte již v 17:00 dorazit do jaroměřské haly ASVA a přijďte domácí podpořit v bitvě o další domácí body!