Prvoligové preview:: BITVA O PRVNÍ DOMÁCÍ BODY

07.10.2019 13:26

Nadcházející víkend je na programu šesté kolo 1. ligy mužů, ve kterém bude Jaroměř hostit bývalý superligový tým ze Znojma. Jaroměři se doma zatím nepovedlo bodovat a nadcházející víkend je tak ideální příležitostí k nápravě.

V posledním kole oba soupeři zvítězili. Znojemští doma porazili poslední tým tabulky Slovan Havířov (8:6), kdy po dvou třetinách sice vedli pouze o branku, ale třetí třetinu již měli pevně ve svých rukou. Kaňkou na jejich výkonu tak snad byla pouze poslední čtyřminutovka, během které čtyřikrát inkasovali.

Borci z Jaroměře se v uplynulém víkendu vydali na výjezd do Ústí nad Labem. Poctivá obrana, to byl fungující recept v první polovině utkání. V čase 33:15 zvyšoval Dominika Haž již na 4:0, jenže pak defenzivní ingredience došly a k vidění byla hra nahoru-dolů. Ústeckým se dvakrát podařilo přiblížit k hostům na rozdíl jediné branky, naposledy na začátku 57.minuty. Vítězný gól vstřelil pětibodový Tomáš Černý dvě a půl minuty před koncem a v tu chvíli zvyšoval na 7:5. Domácí už pak stihli reagovat pouze jednou a tak si východočeši odvezli domů všechny tři body.

 

Za Jaroměř bodově vyniká Jakub Kopecký 

Šest gólů a čtyři asistence - to je aktuální konto Kopeckého v kanadském bodování. I když tento mladý talentovaný hráč hraje primárně za superligový Liberec, stále střídavě nastupuje i za mateřskou Jaroměř. Začátek sezóny se mu v jejím dresu vydařil! V úvodním zápase sezóny přispěl jednou brankou a dvěma asistencemi k první výhře v druhé nejvyšší soutěži nad Kunraticemi a od té doby boduje v každém prvoligovém zápase.

 

Jaroměř minulou sezónu s přehledem ovládla základní část Národní ligy – západ a po ne tak jednoduchém play-off ovládla celou soutěž a automaticky postoupila do druhé nejvyšší soutěže. Tým z Východních Čech se pod vedením Martina Klapky drží v tabulce na pěkném 10. místě.

 

Tomáš Kucharič tahounem Znojma

Lídr s číslem 92 Tomáš Kucharič svými osmi kanadskými body nejviditelněji napomáhá svému týmu k aktuální osmé příčce v tabulce. Pravák ze Znojma střílí přesně a málokdy míjí svatyni soupeře. Jan Novák se rozjel ještě před sezónou – čtyřmi brankami se v Poháru České pojišťovny připravil na nelehká prvoligová utkání. V druhé nejvyšší soutěži zatím uhrál pěkných šest bodů. Samozřejmě nesmíme zapomenout zmínit brankáře Jana Hándla, který se svojí procentuální úspěšností figuruje na 3. místě ve statistikách prvoligových gólmanů.

 

Tým TJ Znojmo LAUFEN CZ je v 1.lize nováčkem podobně jako Sokolové z Jaroměře. Ovšem jejich cesta nevedla vzhůru z Národní ligy, ale naopak sestupem z Tipsport superligy. V základní části loňské nejvyšší soutěže Znojmo skončilo na posledním místě a po prohře v 2. kole play-down s Bulldogs Brno po dvou sezónách Superligu opustilo. Mužstvo trenéra Jana Šťastníka vstoupilo do druhé nejvyšší soutěže prohrou 8:2 s Ústím, následně vybojovalo body v prodloužení a po samostatných nájezdech. Po prohře s brněnskými Bulldogy pak poprvé naplno bodovali až v minulém již zmíněném utkání s Havířovem.

 

V sobotu 12. 10. nezapomeňte v 19:00 dorazit do jaroměřské haly ASVA a přijďte domácí podpořit na cestě za prvními domácími body! 

Událost na Facebooku