První půl sezony mužů TJ Sokol Jaroměř aneb nejúspěšnější v Čechách

16.01.2013 05:08

Mužům TJ Sokol Jaroměř se ve 20-té sezoně oddílu povedl parádní kousek v podobě tažení pohárovými utkáními. Velkým úspěchem byla již cesta do osmifinále (článek), kde se nám podařilo vyřadit extraligovou Spartu (článek 1, článek 2). Šlo o první soutěžní utkání s extraligovým celkem od doby, kdy se Jaroměř účastnila prvních třech ročníků extraligy (tehdy 1. ligy) a podle toho si to také hráči užili a oslavovalo se dlouho do rána. Do čtvrtfinálové skupiny nám byly přiřazeny další tři extraligové celky - TJ JM Chodov, FBC Liberec a FbŠ Bohemians. Díky tomuto výkonu jsme byli posléze Českou florbalovou unií vyhlášeni na základě koeficientu nejúspěšnějším neextraligovým celkem české části Poháru! V moravské části se této cti dostalo slezskému týmu
S.K. P.E.M.A. Opava.Ve skupině se nám již žádné překvapení nepodařilo a všechny zápasy vyhráli znatelným rozdílem favorizovaní soupeři. Chodov z nich byl jednoznačně nejkvalitnější a hráči bohužel byli první půlku zápasu příliš zakřiknutí, výsledek byl 3:12. Zápas ale mohl skončit sympatičtějším rozdílem, protože jsme nastřelili 5x brankovou konstrukci a 2x nevyužili nařízený nájezd. Utkání bylo i zážitkem pro členy našich mládežnických kategorií, kteří viděli na živo takové osobnosti jako je Radim Cepek nebo Matěj Jendrišák, proběhlo i nějaké to focení. Výbornou vizitkou je, že stejně jako na Spartu přišlo více než 300 diváků.
Nejméně kvalitní florbal proti nám hrála Bohemka, bohužel i přesto vyhrála zápas vysoko 13:5 po našich zbytečných chybách, které zkušený soupeř dobře trestal. Utkání sledovalo přes 200 diváků. Poslední náš zápas se odehrál v Liberci proti mladému a velmi rychlému týmu. Vývoj první třetiny bohužel (dle našeho názoru) trochu ovlivnil výkon rozhodčích, kteří nás vylučovali za situace, které na vyloučení nebyly. Soupeř nás ale rozebíral svižnými akcemi a zápas zaslouženě vyhrál 15:4, jen skóre mohlo být trochu přívětivější. Ze skupiny jsme tak vyšli bez bodu, ale i tak je to pro nás úspěch a zdroj cenných zkušeností.
Ty se nám ale bohužel nepodařilo plně přenést do zápasů v 2. lize. Tam jsme sice poráželi silné celky, ale také docházelo k utkáním se slabšími výkony, kdy jsme body zbytečně ztratili. Poslední hrací víkend minulého roku nás čekal nováček z Trutnova a Náchod. Mezi Jaroměří a Trutnovem panuje znatelná rivalita a zápas podle toho také vypadal. Od začátku se hrálo tvrdě a vzhledem k vývoji skóre jsme první polovinu zápasu byli více vylučováni my, po první třetině jsme totiž prohrávali 1:5. Ve druhé se nám podařilo snížit již na 4:5 a to přesto, že jsme hráli dvě oslabení tří ku pěti, přesilovku ve stejném poměru se nám poté ve třetí třetině podařilo naopak využít a i díky tomu tento strhující zápas otočit na konečných 7:5 a dostat se na třetí přičku tabulky!Druhý den v zápase s vedoucím Náchodem nám chyběli 4 hráči ze základu, z toho tři z našich nejlepších čtyř, co se týče kanadského bodování. Přesto jsme chtěli zabojovat a Náchod alespoň potrápit. Oslabení ale bylo znát a soupeř byl na koni, první třetinu jsme prohráli 0:2. To ještě nic hrozného, vzhledem k situaci, nebylo, bohužel druhá třetina byla vůči nám znatelně krutější, soupeř se trefoval a skóre bylo najednou  0:8. Závěrečnou část Náchod také vyhrál, ale podařilo se nám vsítit alespoň čestné góly, zápas tak dopadl 2:12, i přes absence jsme až takový rozdíl nečekali a byl zklamáním. My jsme se sesunuli na čtvrtou příčku, kde jsme také trávili Vánoce.

 

Do druhé poloviny jsme bohužel nevstoupili šťastně a ve velmi vypjatém zápase prohráli s Innebandytos Hradec Králové 5:7.