Postupujeme do 1. ligy!!!

18.04.2019 13:45

Druhou sezonu po sobě TJ Sokol Jaroměř vyhrál základní část Národní ligy – západ, tentokrát s krásným náskokem 13 bodů. Pak přišly nástrahy zrádného Play-off, v jehož čtvrtfinále nás čekali pražští Wizards a ti nás zaskočili hned v prvním utkání, které se odehrálo v Jaroměři. Druhý den jsme si ale spravili náladu a do Prahy se jelo za vyrovnaného stavu. Po první tamní výhře jsme měli i možnost mečbolu, ten jsme ale bohužel nevyužili a tak jsme museli před skvělými 287 fanoušky rozhodnout až doma! (série 3:6; 11:6; 4:3; 5:7; 11:7)

Následovala repríza semifinále z minulé sezony proti Traverze Mukařov, jehož vývoj série kopírovala. Po vedení z domácího prostředí 2:0 na zápasy to bylo po pražských výjezdech 2:2 a rozhodovalo se znovu v Jaroměři. V uplynulém ročníku to pro nás byla konečná, tentokrát jsme však Mukařov zlomili bez inkasované branky a slavili postup do finále! (série 7:3; 7:5; 7:8; 3:4; 4:0)

V tom nás čekal v pořadí druhý celek základní části ASK Orka Čelákovice a hned dal najevo, že opět nepůjde o jednoduchou sérii, když v prvním jaroměřském utkání těsně vyhrál. Druhý den jsme však zlepšili defenzivu a srovnali sérii na 1:1. Třetí zápas byl ukázkovou přestřelkou, ve které jsme sice téměř celý zápas vedli, ale soupeř se rozhodně nevzdával. Zápas jsme získali ve svůj prospěch až 30 vteřin před koncem, mečbol byl znovu na světě a tentokrát jsme s ním chtěli naložit lépe. Do čtvrtého utkání vstoupili lépe domácí hráči Čelákovic, ale dokázali jsme to do konce třetiny dotáhnout a následně odskočit o dvě branky. Ovšem ani tentokrát se nám ofenzivní choutky Orky nepodařilo zastavit, na začátku třetí třetiny bylo srovnáno a začalo se od znovu. Na obou stranách se střídaly šance a zásahy gólmanů, naštěstí pro nás jsme jednu z nich, na kterou již soupeř nedokázal odpovědět, proměnili a stali se mistry Národní ligy! (série 8:9; 8:4; 10:9; 5:4)

S titulem jsme si tím krom poháru vysloužili i postup do 1. ligy, čili druhé nejvyšší celostátní soutěže! Náš finálový soupeř musí o postup hrát v baráži. V příští sezoně tedy budeme hrát nejvýše z celého Královéhradeckého kraje a po superligových Pardubicích nejvýše z východních Čech. Je to skvělá práce celého týmu, který se svojí ofenzivní hrou probojoval na stupně nejvyšší. Zároveň je úžasné, že jsme to dokázali s většinou kádru jaroměřských odchovanců!

Velký podíl na tom mají ale i naši výborní fanoušci, kteří nás po celou sezonu podporovali a v Play-off vytvořili suverénně nejvyšší domácí návštěvnost, když jich v průměru přicházelo 214! Ale i na venkovní výjezdy s námi cestovali buď společným autobusem, nebo vlastními prostředky v hojném počtu. Tímto tedy chceme všem fanouškům poděkovat a už se těšíme na sezonu další, PRVOLIGOVOU!

A co na to po rozhodujícím zápase řekl náš trenér Martin Klapka?

„Chtěl bych poděkovat celému týmu, který završil skvělou sezonu bojovným výkonem proti dobře hrajícím Čelákovicím. Děkuji soupeři za vyrovnanou sérii a přeji jim hodně štěstí do baráže. Také bych chtěl poděkovat skvělým fanouškům, kteří nás celou sezonu hnali kupředu.“

Teď nás tedy čekají noví soupeři, nové výzvy, nové zkušenosti a doufáme, že i v hledišti nové tváře. A nových hráčů není zejména v mládežnických (dívčích i chlapeckých) kategoriích taky nikdy dost, takže neváhejte a přidejte se k nám.

Karel Hašek a Martin Klapka