MUŽI: Z Liberce jsme konečně přivezli první venkovní body, což nás vyhouplo na druhé místo!

02.11.2016 17:47

 

FBC PANTHERS LIBEREC x TJ Sokol Jaroměř - 6:9 (0:1; 3:3; 3:5)

Do Liberce se jelo s jasným cílem, přivézt z venkovního hřiště první body. Na Harcově se na úvodní branku čekalo přes 11 minut a vstřelil ji Petr Hašek po sistenci Honzy Školy. I přes dvě naše přesilovky to ale byla jediná trefa první části. Do druhé jsme ještě vstoupili v početní výhodě, ale k ničemu to nevedlo. Opět se čekalo do půlky třetiny než přišel další gól, při našem oslabení vyrovnal Ondřej Neuman. Na rozdíl od předchozího případu to ale rozjelo brankostroj, kdy se v rozmezí pěti minut i s touto ujalo šest úspěšných střel. Během dvou minut utekli Panthers do vedení 3:1 zásluhou Jiřího Špaka a Teemu Tuhkanena. Pak jsme ale během dalších tří minut otočili na 3:4 dvěma góly Dominika Emlara (asistence Kuba Kubina a Petr Hofman) mezi které se vtěsnala trefa Petra Haška, kterému nahrál Michal Nožička. Velký podíl na tom měl důraz před domácí brankou. Pak přišla třetí přeilová hra, která ale opět neslavila úspěch. Na začátku třetí části se nám podařilo odtrhnout na dvoubrankový rozdíl díky Dominikovi Emlarovi, kterého našel Jonáš Mědílek. Naše aktivita pak pokračovala, ale bohužel i přesto snížil Tomáš Szabo na 4:5. A ač navýšení našeho náskoku zařídila v půlce třetího dějství stejná dvojice jako v předchozím případě, přesně minut na to kontroval náš bývalý hráč Filip Munzar. Naštěstí za deset vteřin na 5:7 upravil Dominik Emlar po asistenci Honzy Lehkého. No a v 54. minutě jste se poprvé dostali do třígolového úniku zásluhou Honzy Hroneše, kterému přihrával Petr Hofman. V čase 58:02 se ale domácí nadechli k obratu po trefě Tomáše Szaba. A jakmile se po následném vhazování dostali k míčku, zkusili štěstí při power-play. Jejich chyby u mantinelu ale využil Dominik Emlar, který svou pátou brankou utnul jejich naděje! Posledních 16 vteřin v oslabení už na skóre nic nezměnilo a tak jsme vezli domů plné tři body za výhru 6:9.

Díky tomu jsme se se vyhoupli na druhou příčku tabulky! Nutno dodat že velmi vyrovnané, další dva celky mají tké čtrnáct bodů a následující tři po deseti. Navíc nás hned v příštím utkání na domácí půdě čeká střetnutí s lídrem tabulky TJ Turnov (UDÁLOST NA FB), který má náskok čtyř bodů. V případě vítězství bychom se tedy neposunuli výše, ale stáhli tento náskok na jediný bod a navíc utekli části našich pronásledovatelů.

ONLINE

branky: 31. Ondřej Neuman, 32. Jiří Špak, 33. Teemu Tuhkanen, 46. Tomáš Szabo, 51. Filip Munzar, 59. Tomáš Szabo - 12. Petr Hašek, 34. Dominik Emlar, 35. Petr Hašek, 36. Dominik Emlar, 42. Dominik Emlar, 50. Dominik Emlar, 51. Dominik Sukup, 54. Jan Hroneš, 60. Dominik Emlar; rozhodčí: Jakub Vlček - Lukáš Žofka; vyloučení: 3:2; využití: 1:0; diváků: 66; zásahy brankářů: Stanislav Kolomazník 30 - Jiří Alexij 27