MUŽI: Vinohradům i Plzni jsme bohužel podlehli

27.09.2016 14:30

Pohár České pojišťovny - 4. kolo - čtvrtek 22. 9.

TJ Sokol Jaroměř x TJ Sokol Královské Vinohrady 4:6 (1:1; 2:1; 1:4)

Až do začátku třetí třetiny se pro nás zápas vyvíjel slušně, my jsme byli ti, kteří šli do jednobrankového vedení a Vinohrady musely vždy náš náskok dotáhnout. První branku jsme vstřelili v polovině první hrací části, ač už jsme předtím měli příležitost přesilové hry, ve které ale byli nebezpečnější Pražané. Domonik Emlar po spolupráci s Petrem Hofmanem nasměroval míček nad pravou nohu brankáře Buchty. První početní výhodu nevyužili ani hráči SKV, kteří se ale bohužel trefili zásluhou Petra Hartmana několik vteřin po jejím skončení. Počet střel v první části byl vyrovnaný - 15:15. Po pěti minutách druhé třetiny jsme šli opět do vedení, trefil se znovu Dominik Emlar, tentokráte po přihrávce Kuby Kopeckého. Na 2:2 po dalším našem ubráněném oslabení srovnal z otočky Jan Zavadil. Čtyři minuty před koncem prostřední části jsme dostali možnost další přesilové hry, která byla po půl minutě jejího trvání zužitkována! Nahrávka od Petra Hofmana původně zamýšlená na Honzu Školu prošla až k Petrovi Haškovi, který se nemýlil. Do třetí třetiny jsme tak šli s jednobrankovým vedením poté, co jsme SKV mírně přestříleli 12:9. Závěřečné dějství ale probíhalo znatelně jinakokamžik hry ale přišel mezi časy 44:55 a 46:08, kdy se v rychlém sledu prosadili vinohradští Martin Skřivánek (z přesilovky), Jan Zavadil a Jakub Zá než předchozích 40 minut. Soupeř stáhl hru na dvě lajny a na herním projevu to bylo pořádně znát. Hned po 22 vteřinách srovnal Jaromír Lisa, zlomový ň. Závěrečnou pětiminutovku jsme i díky dvěma přesilovkám téměř celou odehráli v šesti, ale vedlo to jen k jedné brance z druhé početní váýhody v pořadí, kdy završil svůj hatrick Dominik Emlar. Další branka již v power-play nepadla a utkání proti prvoligovým Královským Vinohradům tak skončilo 4:6.

Rozhodně jsme se ale neměli za co stydět a všech 137 skvělách fanoušků se mělo na co dívat!

ONLINE

Komentář domácího trenéra Martina Klapky: "Dnes jsme odehráli skvělý zápas, bohužel náš výpadek ve třetí třetině rozhodl o vítězi tohoto utkání. Děkuji svým hráčům za předvedený výkon, rozhodně se nemají za co stydět. Gratuluji soupeři."

Komentář hostujícího trenéra Martina Hovoři: "Souhlasím s komentářem domácího trenéra, náš výkon neodpovídal tomu, co by si zasloužili soupeři v dnešním zápase, naštěstí se nám povedlo potrestat výpadek soupeře ve třetí třetině a zápas otočit. Děkujeme za zápas a přejeme hodně štěstí do sezóny."

branky: 11. Dominik Emlar, 26. Dominik Emlar, 37. Petr Hašek, 59. Dominik Emlar - 17. Petr Hartman, 32. Jan Zavadil, 41. Jaromír Lisa, 45. Martin Skřivánek, 46. Jan Zavadil, 47. Jakub Záň; rozhodčí: Jakub Vlček - Lukáš Žofka; vyloučení: 3:4; využití: 2:1; diváků: 137; zásahy brankářů: Jiří Veinfurter 35 - Jiří Buchta 35

 

Národní liga - 2. kolo - neděle 25. 9.

FBC Plzeň x TJ Sokol Jaroměř 7:3 (1:1; 4:0; 2:2)

V Plzni jsme se dostali rychle do vedení a soupeře přestříleli výrazně 14:3, přesto první třetina skončila pouze 1:1 díky gólu backhandem Petra Haška z první střely zápasu a to se stalo osudným. V druhé části měli podobnou střeleckou převahu domácí a dokázali jí využít k úniku ve skóre na 5:1. Náskok si Plzeň hlídala až do konce utkání, ve kterém zvítězila 7:3, když Kuba Kubina a Petr Hofman pouze korigovali skóre. Jak byly přesilovky v našem předchozím ligovém utkání velkou zbraní, teď se nepodařilo zužitkovat ani jednu ze tří příležitostí. Příští týden musíme proti Kadani (sobota 1. 10. od 19:00) v domácím prostředí pořádně zabrat a přidat do tabulky další body!

ONLINE

Komentář trenéra Jaroměře Martina Klapky: "Utkání rozhodla naše neschopnost hry po zemi a zelená clona."

Komentář trenéra Plzně Jakuba Šimka: "První třetinu jsme hráli jak profesoři. Poté jsme si v šatně řekli pár věcí jak změnit hru. Od druhé třetiny jsme již hráli to co jsme chtěli již od začátku zápasu. Zlepšený výkon nám zařídil tři body. Děkujeme soupeři a divákům."

branky: 9. Petr Linc, 25. Karel Eichler, 25. David Šůs, 32. Michal Štejr, 40. Filip Rybnikár, 46. Daniel Nicklas, 52. Stanislav Fencl - 2. Petr Hašek, 47. Jakub Kubina, 56. Petr Hofman; rozhodčí: Zbyněk Pěnička - Michal Šafář; vyloučení: 3:3; využití: 1:0; diváků: 70; zásahy brankářů: Lukáš Mück 29 - Jiří Alexij 20, Jiří Veinfurter 3